İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
41000 hisse kurban ihtiyaç sahiplerine ulaştı
Kurban 2012 Organizasyonumuzu Dünyada ve Türkiyede gerçekleştirdik.
Afrika, Avrupa, Balkanlar, GüneyAmerika, GüneyAsya, Kafkasya, OrtaAsya, Ortadoğu, Türkiye 27.10.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı olarak bu kurban döneminde bağışçılarımızın 41000 hisse kurbanını keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdık.

Ekiplerimiz; ülkelere göre değişkenlik gösteren Kurban Bayramı başlangıç günündeki farklılıklar da baz alınarak perşembe, cuma ve cumartesi günleri boyunca kurban kesim ve dağıtımlarını; dünyanın 101 ülke ve bölgesinde ve Türkiye'de ise 66 il ve ilçe merkezinde Kurban kesim ve dağıtımları gerçekleştirdi.

Yoksulluğun vurduğu, savaş ve doğal afetlerin tarumar ettiği coğrafyaların insanlarına destek olmayı öncelikli vazifesi gören İHH, bu yıl da emanet aldığı kurbanları ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı.

Günler öncesinden dünyanın farklı coğrafyalarına dağılan İHH ekipleri, ilk olarak; Makedonya, Arnavutluk ve Türkiye gibi bayrama Perşembe günü giren ülkelerde kurban kesim ve dağıtımlarına başladı. Daha sonra sırasıyla Cuma günü bayrama giren ülkelerde ve (Cumartesi) bugün de Kurban bayramına giren başta Arakan olmak üzere dünyanın pek çok coğrafyasında organizasyonlarımızı gerçekleştirdik.

Kurban etlerinden 2 milyon kişi faydalandı

İHH İnsani Yardım Vakfı bu yıl 41000 hisse kurbanı keserek ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı. 101 ülkede yaklaşık 2 milyon kişiye ulaşan İHH ekipleri, ayrıca kurban kesimi için gittiği bölgelerde saha çalışmaları yaptı, insanların diğer ihtiyaçlarını da belirleyerek projelendirilmesi gerekenler hakkında raporlar hazırladı.

Uzaklar yakın oldu, kardeşlik duyguları güçlendi

İHH İnsani Yardım Vakfı, kurban paylarını ihtiyaç sahiplerine ulaştırırken toplumlar arasında bir kardeşlik köprüsü kurmak ve insanlara umut ışığı olabilmek için bölge insanlarını sevgiyle kucakladı.

İHH bağışçılarının vekalet yoluyla bağışladıkları kurbanları dünyanın dört bir yanındaki Müslümanlara ulaştırarak Müslümanlar arasındaki kardeşlik, paylaşma ve dayanışma duygularını daha da güçlendirdi.

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024