İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
81 ilden yola çıkan yardım TIR’ları Suriye’de
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü nedeniyle Türkiye’nin 81 ilinden yola çıkarılan yardım TIR’ları Suriye’ye geçmeye başladı.
Suriye 12.12.2020

Suriye başta olmak üzere Dünya genelindeki hak ihlallerini gündeme getirmek amacıyla 10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde, İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından dev bir kampanya başlatıldı.

Türkiye’nin 81 ilinden 350 TIR dolusu insani yardım malzemesinin Suriye’ye gönderildiği organizasyon ile başlatılan ‘Rotamız İyilik Yükümüz İnsanlık’ kampanyası kış mevsimi boyunca devam edecek.

Suriye’nin yanı sıra savaş, doğal afet ve hastalık nedeniyle mağdur olan coğrafyalarında yaralarının sarılacağı kampanya, Türkiye ve dünyanın çeşitli ülkelerinden bağışçıların katkılarıyla sürecek.

whatsapp-image-2020-12-12-at-16.43.26-3.jpeg

TIR'lar Suriye sınırında

İHH Suriye Çalışmaları Reyhanlı Bölge Ofisi Koordinatörü Zeki Tahiroğlu, yaptığı açıklamada, ‘‘Bölgeye ulaşan yardım TIR’ları Hatay’ın Reyhanlı ilçesindeki Cilvegözü ve Kilis’teki Öncüpınar sınır kapıları üzerinden Suriye’ye gönderilecek ve ihtiyaç malzemeleri bölge halkına dağıtılacak.’’ ifadesini kullandı.

Tahiroğlu, çalışmaların devam edeceğini belirterek, ‘‘Türkiye’de ve dünya genelindeki bağışçılarımızın katkılarıyla 10 yıldır olduğu gibi Suriye’deki mazlumlara yönelik yardım çalışmalarımız devam edecek.’’ dedi.

whatsapp-image-2020-12-12-at-16.43.26.jpeg

10 Aralık Dünya İnsan Hakları Günü’nde tüm Türkiye’den yola çıkarılan ve gıda, un, battaniye, yakacak, soba, hijyen paketi, kışlık kıyafet gibi malzemeleri taşıyan yardım TIR’ları gümrük işlemlerinin ardından Suriye’ye geçmeye başladı.

whatsapp-image-2020-12-12-at-16.43.26-1.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024