İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH, IICO 9. Daha İyi İnsani Yardım İçin Etkili İş Birliği Konferansı’na katıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Uluslararası İslami Yardım Teşkilatı (IICO) tarafından Kuveyt’te düzenlenen 9. Daha İyi İnsani Yardım İçin Etkili İş Birliği Konferansı’na katıldı.
17.05.2024

Bir gün süren konferans, üçü panel oturumu olmak üzere beş oturum şeklinde icra edildi. Panel oturumlarında; Gazze’deki insani kriz, Gazze’ye insani yardım ulaştırılmasının yolları, insani yardım ulaştırmakta yaşanan zorluklar, temel ihtiyaçların karşılanmasının gerekliliği, zorla yerinden edilmenin sonuçları ve temel ihtiyaçların nasıl karşılanabileceği gibi konular üzerinde duruldu.

iic_0380.jpg

Konferansa BM Genel Sekreteri Antonio Guterres de bir video mesaj gönderdi. Guterres mesajında, İsrail’e “derhal” ateşkes çağrısında bulundu.

Konferansta, İHH İnsani Yardım Vakfı da stratejik ortak olarak yer aldı. Konferansa vakfı temsilen Mütevelli Heyeti Üyesi İzzet Şahin, Yönetim Kurulu Üyesi Emre Kaya ve çeşitli departmanlardan görevliler katıldı.

iic_0820.jpg

Gazze'ye 2 milyar doların üzerinde yardım sözü

İHH standında, Filistin’de ve dünyanın farklı bölgelerinde yapılan yardım faaliyetleri hakkında katılımcılar bilgi paylaşıldı. Standı, Türkiye’nin Kuveyt Büyükelçisi Tuba Nur Sönmez de ziyaret etti.

iic_0593.jpg 

Konferansın kapanış oturumunda, Gazze’ye yönelik “SANAD” adı altında bir insani girişim başlatılarak, katılımcı kuruluşlar tarafından Gazze’ye 2 milyar doların üzerinde bir yardım ulaştırılması taahhüdünde bulunuldu.

İlgili haberler
Tümünü Gör
“Çocuk Katliamlarına, Ayrımcılık ve Şiddetine Dur De!”
“Çocuk Katliamlarına, Ayrımcılık ve Şiddetine Dur De!”
İstanbul Gaziosmanpaşa’da 21 Eylül 2024 tarihinde 15 yaşındaki tekstil işçisi Abdullatif Davvara parkta oturduğu sırada, kimliği belirsiz 2 kişi tarafından uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetti. Yaşanan cinayet sonrasında; Uluslararası Mülteci Hakları Derneği, Yeryüzü Çocukları Derneği, Yeryüzü Avukatlar Derneği, Mülteci Dernekler Federasyonu ve İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde çeşitli sivil toplum kuruluşları bir basın toplantısı düzenleyerek, çocuk cinayetlerine dikkat çekti.
İstanbul
27.09.2024
Sınıflar iyilikte yarışmaya devam ediyor
Sınıflar iyilikte yarışmaya devam ediyor
Milli Eğitim Bakanlığı ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yürütmüş olduğu İyilikte Yarışan Sınıflar Projesi, 2024-2025 eğitim öğretim yılında da devam ediyor.
Yetim
23.09.2024
İHH’dan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Efendioğlu’na ziyaret
İHH’dan Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Efendioğlu’na ziyaret
İHH İnsani Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Üyeleri Reşat Başer ve Enes Arıkan, Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Hizmetleri Genel Müdürü Dr. Enes Efendioğlu’nu ziyaret etti.
Yetim
20.09.2024