İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Açe’deki Yetim Kızlarımız “Lentera” adlı bir gazete kurdu
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kurduğu Açe İstanbul Yetimhanesi’nde bugünlerde yepyeni bir heyecan yaşanıyor. Yetim kızlarımız “Lentera” adı ile bir gazete yayınlayacaklar.
Endonezya 06.02.2012

İHH İnsani Yardım Vakfı Açe İstanbul Yetimhanesi’ndeki kızlarımız perspektiflerini genişletmek için bir gazete çıkarma hazırlıklarına hız verdi.

Gazetenin adı yetimhanedeki kızlar arasında yapılan anketle belirlendi. Ankette “Lentera” ismi öne çıktı ve gazetenin adı olarak benimsendi. Lentera; Türkçe’de “Fener” anlamına geliyor.

Lentera Gazetesi’nin logosu üzerinde çalışmalar yapıldı ve son şekli verildi. Yapılan ilk koordinasyon toplantısında gazetenin çerçevesi de belirlendi. Yayına başlayacak Lentera Gazetesi’nde; “Endonezya”, “Açe”, “Dünya Sayfası”, “Tarihe İz Bırakanlar”, “Açe’nin önemli isimleri ile röportajlar, “Karikatür-Komedi Sayfası” ve “Yetimhaneden Haberler” gibi bölümler yer alacak.

Başlangıç olarak 15 günde bir yayınlanacak gazetenin genel sorumlusu İAIN Üniversitesi gazetecilik bölümü öğrencisi Evi Nadia olacak.

Nadia, hem gelecekte kendisi için tecrübe olacağından hem de arkadaşlarının zihinlerine bir şeyler katabilme, birlikte yürüyebilme fırsatı bulmasından dolayı oldukça mutlu olduğunu söyledi.

Bu arada Nadia’nın koordinasyonu ile gazetede görev alacak ekip de seçilerek aralarındaki görev dağılımı yapıldı.

Gazete ekibi ilk toplantısında oldukça heyecanlıydı, gazeteyi çıkarıp emeklerini görecekleri günü iple çektiklerini belirtti.

Koordinasyon toplantısında da bulunan ve Lentera ile ilgili duygularını aktaran İHH Açe İstanbul Yetimhanesi Sorumlu Müdürü Reşat Başer; “Fener manasına gelen Lentera’nın kızlarımızın hayr üzere yol aldıkları hayatlarına yol aydınlığı olmasını temenni ederiz. Ayakları sürtünce karanlıkta yollarına aydınlık olsun” dedi.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024