İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Adanalılar yüzük ve bileziklerini Gazze’ye bağışladı
Adanalılar Gazze’ye giden Filistin konvoyuna büyük bir ilgi gösterdiler. Birçok vatandaş, Filistin halkına ulaştırılmak üzere altın ve para bağışında bulundu. Kadınlar parmaklarındaki yüzükleri ve bil
Avrupa, Ortadoğu, Türkiye 19.12.2009

Filistin Konvoyu Adana’dan büyük bir ilgi gördü. Adanalılar konvoy ekibini büyük bir kalabalıkla karşıladılar.  Konvoy ekibini memnun eden bir misafirperverlik gösteren Adanalılar yüzlerce araçla konvoya şehir dışına kadar  eşlik edip buradan dualarla uğurladılar. 

Sabah saatlerinde düzenlenen basın toplantısında duygusal anlar yaşandı. Birçok vatandaş, Filistin halkına ulaştırılmak üzere altın ve para bağışında bulundu. Kadınlar parmaklarındaki yüzükleri ve bileziklerini çıkararak bağışlarken çocuklar da harçlıklarını teslim etti. 

Mersin Gönüllüler Birliği Dönem Sözcüsü Ömer Erdoğdu da Ford Transit minibüsün anahtarını İHH Başkanı Bülent Yıldırım’a teslim etti. Erdoğdu kendi aralarında topladıkları paralarla bu aracı aldıklarını söyledi. 

Birçok vatandaş da konvoy ekibi üşümesin diye battaniye bağışında bulundu. Bazı Adanalılar da ekibe şehrin simgesi haline gelen torba torba portakal hediye etti. 

Filistin bayrağına imza attılar

Birçok vatandaş özellikle gençler ve çocuklar Filistin bayrakları üzerine imzalarını attılar, dilek ve temennilerini yazdılar. Selam gönderdiler. 

 Adana İnsani Yardım Derneği Başkanı Veysel Tepeli, “Bu konvoyun göstermiş olduğu duyarlılık tüm dünya ülkelerine örnek olmalı” dedi. 

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise “Filistin partiler üstü bir mesele haline geldi. Filistin söz konusu olunca tüm siyasi partiler, tüm STKlar tek yürekte buluşuyorlar” dedi. 

Gazze’ye 5 gemi müjdesi

Yıldırım, bur organizasyondan sonra Gazze’ye 5 yük gemisi dolu yardım malzemesi göndermeyi planladıklarını, tüm hayırsever Türkiye halkının yardımlarını beklediklerini ifade etti. Gazze konvoyu ile ilgili bilgiler için filistinkonvoyu.org, ihh.org.tr veya 0212 631 21 21 numaralı telefondan bilgi alınabilir. 


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024