İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Adana ve Konya’da yetim çocuklar için sünnet şöleni
Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) ve Konya İnsani Yardım Derneği (AYDER) yetim çalışmaları çerçevesinde geçtiğimiz hafta sonu toplu sünnet programı gerçekleştirdi.
Türkiye 04.10.2012

Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR)’ın yetim çocuklara yönelik organize ettiği toplu sünnet programı sabah saatlerinde şehir turu ile başladı. Çocuklar ve aileleri için düzenlenen 2 saatlik şehir turuna Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zihni Aldırmaz da katıldı.

Daha sonra düzenlenen salon programına katılan çocuklar tiyatro gösterisi ve davul- zurna eşliğinde eğlendiler. İHH İnsani Yardım Vakfı Yetim Birim Başkanı Murat Yılmaz’ın da katıldığı program çocuklara hediye takdimi ile devam etti. Mutlulukları yüzlerinden okunan çocuklar kendilerine hediye edilen bisikletleriyle ilk turu da salonda attılar.

Konya İnsani Yardım Derneği AYDER’in Özel Selçuklu Hastanesi işbirliği ile düzenlediği sünnet şöleni ise cumartesi günü büyük bir coşkuyla gerçekleştirildi.

Konya’da da sabah saatlerinde şehir turu ile başlayan sünnet şöleni Meram Yaka Öncü Sosyal Tesislerinde düzenlenen salon programı ile devam etti. Şölene yetim çocuklar, aileleri, yakın akrabaları, destekçi aileler, Konyalı esnaf ve işadamları, yerel yöneticiler ve Ayder yönetim kurulu üyeleri ile çok sayıda misafir katıldı. Misafirlere Konya’nın meşhur düğün pilavı ikram edildi. Program çocuklara çeşitli hediyelerin takdiminin ardından sona erdi.

Sponsor aile sistemi çerçevesinde 41 ülke ve Türkiye’de 36 şehirde 27.100 yetim çocuğa hamilik eden İHH, Adana’da 189’u sürekli olmak üzere 521 yetim çocuğa maddi-manevi destek sağlıyor. Konya’da ise İHH-Ayder işbirliğinde 307 yetim çocuk sponsor aile sistemi ile düzenli olarak desteklenirken, binin üzerinde çocuğa da dönemsel yardımlar kapsamında kırtasiye, sağlık, kıyafet vb. alanlarda destek sağlanıyor.

Dünyada ve Türkiye'de yetimlere sponsor olmak ve Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022