İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Adanalı yetim çocuklardan huzurevi ziyareti
Adanalı yetim çocuklar, “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında geleneksel hale gelen “Dedecim –Ninecim ben geldim“ etkinliği için Seyhan Belediyesi Huzurevi’ni ziyaret ettiler.
Türkiye 18.03.2014

Hafta sonu gerçekleştirilen etkinliğe, yetimler ve ailelerinin yanı sıra Adana İnsani Yardım Derneği (ADYAR) ve İHH Gönüllüleri ile ADYAR Yetim Birimi katıldı. Neşenin, coşkunun ve eğlencenin eksik olmadığı ziyarette önce yaşlıların ellerinden öpen yetim çocuklar büyükleri için hazırladıkları programı başarı ile sundular. Halk oyunları ile başlayan etkinlik ADYAR Yetim İlahi gurubunun ilahileri ile devam etti. Huzurevi sakinleri için hazırlanan çiğ köfteler ve tatlılar afiyetle yenildi. Günün finalinde ise bol türkülü müzik ziyafeti vardı.

Çocukların hazırladığı türkülere yaşlılar da iştirak ederken zaman zaman kendileri de şarkılar söyleyerek ortamı coşturdular.

Günün sürprizi yine yetim çocuklardan geldi. 18 Mart Çanakkale Zaferi’nin arifesinde Çanakkale şehitleri anıldı ve Çanakkale türküleri söylendi. Herkesin duygusal anlar yaşadığı bu atmosferde Çanakkale’nin unutulmayacağı, daima hatırlanacağı ve Çanakkale ruhunun daima yaşatılacağı ifade edildi.

Huzurevi müdürü Hamza Dönmez, burada yaptığı konuşmada, bugün anlamlı ve güzel bir ziyaret yaşadıklarını belirterek, “Çocuklarımızın buraya bir kez daha gelerek huzurevi sakinlerimizi, bizleri unutmadığını, unutmayacağını göstermeleri çok önemli. Getirdiğiniz ikramlarla, hazırlıklarınızla bizi zaman zaman eğlendiren ve zaman zaman duygulandıran programınız için özellikle Çanakkale Zaferi’ni anmanıza çok teşekkür ederim. Heyecanınızla, coşkunuzla yüzünüzdeki gülücüklerle huzurevimizi şenlendirdiniz. Sizlere, ailenize ve bizleri hiç unutmayan ADYAR ve İHH ailesine yürekten teşekkür ediyorum” dedi.

Dönmez, konuşmasının sonunda ziyaretten duyulan memnuniyetin bir ifadesi olarak huzurevi sakinlerince hazırlanan eli işi bir hediyeyi ADYAR adına Yetim Birim Başkanı İlhan Geyik’e sundu.

ADYAR Yetim Birim Başkanı İlhan Geyik ise şunları kaydetti:

“Bugün buraya söz verdiğimiz üzere yine yetim çocuklarımızla beraber geldik. Aslında daha sık gelmemiz gerektiğini, daha çok ilgilenmemiz gerektiğini biliyoruz. Bunun için sizden özür diliyoruz. Lütfen bizi affedin.

Belki mazeret değil ama biliyorsunuz ki hemen yanı başımızda savaş cereyan ediyor. Şehrimizde bize sığınmış 40 bin civarında Suriyeli muhacire ensar olmak da bizim görevimiz. 1500 kadar yetim kardeşimiz, aileleri ve diğer rutin yardım çalışmalarımızla biraz daha meşgul olduğumuz ifade etmiş olalım. Tüm yoğunluğumuza rağmen sizi hiç unutmuyoruz, unutmayacağız da. Verdiğiniz bu kıymetli hediyeyi ADYAR ve iHH adına alıyor ve çok teşekkür ediyorum.”

Günün sonunda hep birlikte çekilen halaylar, iyice duygusallaşan havayı tekrar coşturdu. Odalarından inemeyen yaşlıların ziyaret edilmesinden sonra etkinlik sona erdi.

,

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022