İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afgan başkonsolostan İHH ziyareti
Afganistan’ın İstanbul Başkonsolosu Zekria Barakzai ve beraberindeki heyet, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret ederek İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım’la görüştü.
Afganistan 13.11.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret eden Afganistan’ın İstanbul Başkonsolosu Zekria Barakzai ve beraberindeki heyeti, İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve İHH Yönetim Kurulu Üyesi İzzet Şahin karşıladı.

ic1.jpg

Türkiye - Afganistan dostluk ilişkileri

Ziyarette, Türkiye ve Afganistan arasındaki dostluk ilişkileri dile getirildi. Bu kapsamda Zekria Barakzai, Çanakkale Savaşı’nda 103 Afganın Osmanlı Ordusu ile birlikte şehit olduğunu, Kurtuluş Savaşı’nda ise tüm Afgan halkının küpe ve bileziklerine varana kadar satarak Türklere destek verdiğini ifade etti. Barakzai, Kurtuluş Savaşı sonrasında Türkiye’yi ilk olarak Afganistan’ın tanıdığını da hatırlattı. Başkonsolos, bin 500 Afgan polisin Sivas’ta eğitim aldığını ve 5 bin Afgan öğrencinin de yine Türkiye’de eğitim gördüğünü de belirtti.

ic2.jpg

Türkiye’deki Afgan mülteciler

Ziyarette ayrıca Türkiye’deki Afgan mültecilerin durumu da konuşuldu. Zekria Barakzai, “Türkiye’de çok sayıda Afgan mülteci var. Mültecilerin durumları epey zor. Aylık olarak 2 bin civarında Afgan mülteci bize müracat ediyor ve ülkemize geri dönmek istiyorlar. Biz İHH’dan Türkiye’de zor şartlarda yaşayan Afgan mültecilere yardım edilmesi konusunda destek talep ediyoruz” dedi.

Bülent Yıldırım ise İHH olarak Türkiye’deki tüm mültecilere köken ayırt etmeden yardım ulaştırdıklarını söyledi. Gelen talep üzerine Türkiye’nin 81 ilindeki Afgan mültecilerle alakalı kapsamlı bir rapor hazırlayacaklarını ifade eden Yıldırım, muhtaç durumdaki Afganlara yardımları artıracaklarını açıkladı. Yıldırım, “Bu konuda Afganistan Konsolosluğu ve Afgan öğrencilerle işbirliği yapacağız” dedi.

ic3.jpg

Görüşme, karşılıklı hediye takdiminin ardından son buldu.

hediye.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023