İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ahıskalılara kurban yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, hayırseverlerin kurban bağışlarını “İyilikte Payınız Olsun” sloganıyla Azerbaycan’da yaşayan Ahıska Türkleri’ne ulaştırdı.
Ahıska, Azerbaycan, Çeçenistan 16.08.2019

Kurban bayramı vesilesiyle Türkiye, dünyanın bir çok noktasında mülteci konumunda olan mazlumların üzerinden yardım elini çekmedi. Hayırseverlerin yardım kuruluşları aracılığıyla ulaştırdığı kurbanlıklar İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla Azerbaycan’da da sahiplerine ulaştırıldı. Hayırseverlerin destekleriyle Azerbaycan'daki Ahıska Türklerine ulaşan İHH, kesilen kurbanları paketler halinde köylerdeki 550 aileye dağıttı.

“İHH desteğini eksik etmiyor”

Ahıskalıların 1958’deki sürgünleriyle Azerbaycan'a ilk gelen ailelerden olan Ali Mertaliyev, “Sürgünde çok zor zamanlar geçirdik. Burada yapabileceğimiz tek iş olan tarıma yöneldik. Türkiye’nin büyük destekleri oldu. Çocuklarımız Türkiye’de okudu. Doktor oldular, öğretmen oldular geldiler” dedi. Türkiye'ye desteklerinden dolayı teşekkür eden Mertaliyev, “Türkiye başımızın tacıdır. İHH da burada desteğini eksik etmiyor. Sadece Kurban'da değil, Ramazan'da da kumanya dağıtıyor, camilerimizi onarıyor. Allah hepsinden razı olsun" şeklinde konuştu.

_mg_4622.jpg

Çeçenler unutulmadı

İHH, Rus-Çeçen savaşı dolayısıyla yıllardır Azerbaycan’da mülteci konumunda olan Çeçen aileleri de unutmadı. İHH, 70 hisse kurbanı 450 mağdur Çeçen aileye ulaştırdı.

İHH, çeyrek asırdır bölgede

İHH İnsani Yardım Vakfı, Azerbaycan’da çeyrek asırdır faaliyetlerini sürdürüyor. İHH, bölgede Ramazan, Kurban ve Yetim Dayanışma Günleri gibi faaliyetler gerçekleştiriyor. İHH ayrıca Ahıskalıların imece usulü yaptığı camilerin de tadilatlarını gerçekleştiriyor.

_mg_4685.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024