İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Amasya’nın Yardımları Suriye’ye Ulaştırıldı
İHH Gönüllülerinin destek ve çağrılarıyla; Özgür-Der ve Hızır-Der işbirliğiyle Amasya’da toplanan yardımlar Suriye’ye gönderildi.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 14.01.2013

1 tırdan oluşan yardım malzemesi İHH Hatay masası ekipler tarafından Cilvegözü sınır kapısından iç bölgelere ulaştırıldı.

Yurt çapında başlatılan her ilden bir tır kampanyası kapsamında Amasya’dan bir tır yardım malzemesi gönderildi. Amasya gönüllüleri İHH aracılığıyla 400 koli un, bebek bezi, makarna, pirinç, bulgur, battaniye, yorgan ve ayakkabıdan oluşan bir TIR dolusu yardım malzemesi hazırladı.

400 Çuval Un Gönderildi

Özgür-Der ve Hızır-Der tarafından Amasya’da başlatılan çalışmada toplam 50 kg’lık 400 çuval un, 300 adet battaniye, 25 koli ayakkabı, 14 koli bebek bezi, 15 koli makarna, 25kg’lık 20’şer koli pirinç ve bulgurdan oluşan yardım malzemesi, Hatay’ın Reyhanlı ilçesinden Suriye’ye gönderildi.

Amasya’dan gelen yardım TIR’ı, İHH Hatay masası ekipleri tarafından Atma ve Kah gibi İdlip’in çeşitli bölgelerinde dağıtıldı.

Bu arada; Suriye halkı için hayati önem taşıyan ekmek ve battaniye ihtiyacına yönelik İHH’nın yardım faaliyetleri durmaksızın sürüyor. Başlatılan yardım seferberliği sonucu Türkiye’nin farklı şehirlerinden Suriye'ye giden yardım dolu TIR’ların sayısı her geçen gün artıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022