İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Anaokulu öğrencilerinden örnek davranış
Tatlı Afacan Çocuk Evi’nde okuyan anaokulu öğrencisi minikler harçlıklarından biriktirdikleri paraları İHH İnsani Yardım Vakfı’na bağışlayarak, Gazze’ye ulaştırılmasını istedi. Herkese örnek olabilece
Türkiye 05.01.2010

İsrail’in Gazze halkına uyguladığı ambargodan en çok çocuklar etkileniyor. Eğitim ve sağlık sorunları yaşayan minikler, çocukluklarını ise hiç yaşayamıyorlar. Silahların gölgesinde büyüyen çocuklar ninniler yerine bomba seslerinde uyumaya çalışıyorlar.

Yetişkin insanların bile üstesinden gelmekte zorlanabileceği sorunlarla mücadele eden Gazze’li çocuklara destek, Türkiye’li miniklerden geldi. Tatlı Afacan Çocuk Evi’nde okuyan anaokulu öğrencileri harçlıklarından biriktirerek topladıkları parayı, Gazze’li çocuklara ulaştırılmak üzere, İHH İnsani Yardım Vakfı’na bağışladı. Tatlı Afacan Çocuk Evi’nde okuyan 34 minik öğrenci kendi aralarında topladıkları parayı öğretmenleri gözetiminde İHH İnsani Yardım Vakfı’na gelerek bizzat kendileri teslim etti.

Minik öğrencilerin öğretmeni Mihrican Aksakallı, Gazze’li çocuklar için para toplamanın öğrencilerin kendi fikirleri olduğunu ifade ederken şunları söyledi: ‘ Gazze’de yaşanan sıkıntıyı televizyondan gören öğrencilerimiz görüntülerin etkisinde kalmışlar. Oradaki kardeşleri için bir şeyler yapmak istemişler. Harçlıklarından arttırdıkları paraları İHH İnsani Yardım Vakfı’ndan aldığımız kumbaralarda biriktirdiler. Toplanan 5 adet kumbarayı Gazze’li çocuklara ulaştırılmak üzere teslim ettik ve 5 kumbara daha aldık. Çocukların topladıkları sembolik bir miktar belki ama duyarlılıklarının büyük bir göstergesi. Umarız herkese örnek olur.’

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022