İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ankara’da Suriyeli Yetimlerle Dayanışma Gecesi
Ankara İnsani Yardım Derneği İHH’nın başlatmış olduğu 1 Şubat-31 Mart tarihleri arasında devam eden Yetimlere Dünyanızda Yer Açın kampanyası kapsamında Yetimlerle Dayanışma Gecesi düzenledi.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 19.03.2013

Ankara İnsan Hakları ve Hizmet Derneği, Suriye'deki direnişin 3. yılında, Kocatepe Kültür Merkezi'nde ''Suriyeli Yetimlerle Dayanışma Gecesi'' düzenledi. Suriye bayraklarıyla süslü salonda yoğun bir katılımla gerçekleşen etkinlik, Kur'an tilaveti ve sinevizyon gösterimiyle başladı.

Dünyada 200 milyon civarında yetim olduğuna dikkat çeken İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Av. Bülent Yıldırım, yaptığı konuşmada savaş ve afet bölgelerine, yoksulların olduğu yerlere yardım dernekleri nasıl gidiyorsa suç örgütlerinin de gittiğini ifade etti.

Yıldırım, Kur'an-ı Kerim'de ve hadislerde geçen yetimlerle ilgili ''Bir yetimin ihtiyacını gören bir ömür boyu gece sabaha kadar namaz kılmış gibidir. Bir ömür boyu her gün oruç tutmuş gibidir, bir ömür boyu yalın kılıç Allah yolunda cihat etmiş gibidir'' uyarıları hatırlatarak Peygamber Efendimizin yetimin başının okşanmasını tavsiye ettiğini, çünkü saç teli kadar sevap alındığını söylediğini bildirdi. Yıldırım, israf konusuna da değindiği konuşmasında, bir yetime ayda 90 lira yardım edilebileceğini kaydetti.

''Zalim zalimdir, adının Ahmet, Mehmet olması önemli değil''

Savaşın en kirli yönünün kadınların kirletilmesi olduğunu dile getiren Yıldırım, Suriye'deki zulme sessiz kalanların, zulmü görmeyenlerin Allah'a hesap vereceğini belirtti.

Suriye'de kadınlara kötülük yapıldığını anlatan Yıldırım, ''Zalim zalimdir, adının Ahmet, Mehmet olması önemli değil'' diye konuştu.

Suriye'deki insanlara yardım edilmesi gerektiğini vurgulayan Yıldırım, ''Yüreğiniz kadınları kurtarmaya yetmiyorsa, oturduğunuz yerde sadece ayda 90 lira vererek Suriyeli yetimlere bakın'' dedi.

Yıldırım, ABD ve İsrail'in savaşın sürmesini istediğini, çünkü silahların direnişçilerin eline geçmesinin İsrail için iyi olmayacağını bildiklerini anlattı.

Ebu Abdurrahman: ''Biz Suriye halkının katiliyle mi pazarlık yapacağız?''

Programa katılmak üzere Suriye'den gelen, İslami Özgür Şam Hareketi Basın Sözcüsü Ebu Abdurrahman konuşmasında Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esed'in, eski devlet başkanı babası Hafız Esed'in zulümlerini devam ettirdiğini söyledi.

''Arap baharı'' olarak adlandırılan ayaklanmaların Suriye'yi de etkilediğini ve Suriye halkının direnişe başladığını anlatan Abdurrahman, bu direnişlerinin desteklenmediğini belirtti.

Abdurrahman, Suriye'deki direnişin barışçıl gösterilerle başladığını, namuslarına, şereflerine, ırzlarına yapılan saldırılardan korunmak için silah kullanmaya başladıklarını kaydetti.

Kendilerine Esed ile pazarlık yapmalarının söylendiğini ancak Suriye halkının eşi görülmemiş bir katliam yapan Esed ile pazarlık yapmak istemediğini vurgulayan Abdurrahman, ''Biz kiminle, Suriye halkının katiliyle mi pazarlık yapacağız?'' ifadelerini kullandı.

Abdurrahman, kendilerine ''pazarlık masasına otur'' diyenlere karşı Esed ve yandaşları uzaklaştırılmadan, yargılanmadan, pazarlık yapmayacaklarını kaydetti.

Direnişlerine devam edebilmek için yardıma ihtiyaçları olduğunu bildiren Abdurrahman, Türk halkına da yardımlarından dolayı teşekkür etti.

Ankara İnsani Yardım Derneği yetkilileri program çerçevesinde düzenlenen kermeste elde edilen bağışların Suriyeli yetim çocuklar yararına kullanılacağını açıkladı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022