İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Arakan’da kalan son Müslümanlara Ramazan yardımı
İHH, Arakan’da yaşanan kriz sonrasında bölgede kalmayı başarabilen son Müslümanlara ve Myanmar’ın diğer bölgelerine Ramazan yardımları ulaştırmaya devam ediyor.
Arakan, Bangladeş, Myanmar 23.05.2018

Yarım asırdan fazla bir süredir devamlı zulme uğrayan Rohingya halkı, sürekli olarak Arakan’dan göç etmek zorunda kalıyor. Ağustos 2017’de başlayan ve eşi benzeri olmayan son göç dalgası, Arakan’daki zulmün hangi boyutlara ulaştığını tam anlamıyla gösteriyor. Yaşanan son krizden bu yana yaklaşık 800 bin kişi Bangladeş’e göç etmek zorunda kaldı. Son göçle birlikte Bangladeş’te yaşayan Rohingyaların sayısı 1 milyon 300 bine ulaştı.

İHH İnsani Yardım Vakfı ise 1996’dan beri Myanmar’da çalışma yürütüyor. İHH, Myanmar’daki zulümden kaçarak Bangladeş’e göçen Müslümanlara yaptığı yardımların yanı sıra Myanmar içlerinde kalmayı başarabilenleri de unutmuyor.

arakanda-kalan-son-muslumanlara-ramazan-yardim.jpg

Yardımlar 100 binden fazla Müslümana ulaşacak

Ramazan 2018 çalışmaları kapsamında Myanmar içlerine yardım ulaştırmaya devam eden İHH ekipleri, Myanmar’ın; Hlaing Tharyar, ShwePyithar, Thaketa, Thingangune, Meikhtila, Kunchangone, Dala, Ayelar, Yangon ve Arakan bölgelerinde yaşayan Müslümanları yalnız bırakmıyor. Hayırseverlerin yardımlarını ulaştırmaya devam eden İHH ekiplerinin çalışmaları tamamlandığında Ramazan boyunca yardımlardan 100 bini aşkın Müslüman istifade etmiş olacak. Ramazan sonunda İHH, Myanmar’ın 10 ayrı bölgesinde yaşayan 71 bin 125 kişiye gıda paketi ulaştırmış ve 12 bin 200 aileye de iftar vermiş olacak.

 ic2.jpg

Yardımlar, özellikle iç göçün yaşandığı Sittwe ve geçen yılki katliamların merkezindeki Maungdaw ve Buthidaung bölgesinde yaşayan Müslümanlara ulaştırılacak.

ic3.jpg

Yardım ulaştırmak için

Myanmar içinde yaşayan son Müslümanlara yardımlarını ulaştırmak isteyen hayırseverler, İHH’nın banka hesaplarına MYANMAR şartıyla bağışta bulunabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025