İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Arakanlı Müslümanların yaşadığı mülteci kampında büyük yangın
Önceki gün gece saatlerinde Bangladeş’in Cox’s Bazar şehrinde Arakanlı Müslümanların kaldığı 5 numaralı kampta yangın çıktı. Yangında, bin 200 ev kısmen ya da tamamen yanarken, yaklaşık 7 bin Arakanlı Müslüman evsiz kaldı. İHH İnsani Yardım Vakfı, yaşanan yangının ardından acil yardım çalışmalarına başladı.
Arakan 09.01.2024

Yangın, Pazar günü gece saatlerinde Bangladeş'in güneyindeki Cox's Bazar'da bulunan dünyanın en büyük mülteci kampı Kutupalong’da bulunan 5 numaralı kampta yaşandı.

Kısmi ya da tamamen yanan ev sayısının bin 200’e ulaştığı yangının ardından 7 bine yakın Arakanlı Müslümanın evsiz kaldı.

2.jpg

İnsani yardımlara büyük ihtiyaç var

Dışarıda kalan Arakanlı Müslümanlar, mevsim soğuklarından yoğun bir şekilde etkilenirken, binlerce aile başta gıda, hijyen, kıyafet ve battaniye olmak üzere pek çok insani yardıma ihtiyaç duyuyor.

whatsapp-image-2024-01-09-at-11.53.56-1.jpeg

İHH çalışma başlattı

Yangın esnasında bölgede bulunan partnerleri aracılığıyla yangın söndürme çalışmalarına ve yangından etkilenenlerin güvenli bölgelere ulaşımına destek veren İHH İnsani Yardım Vakfı, acil yardım çalışması başlattı.

Çalışmanın ilk etabında 2 bin aileye sıcak yemek ve bin 393 aileye battaniye ve kıyafet desteği verilmesi planlandı.

9.jpg

Destek olmak için

İHH’nın Arakanlı mültecilere yönelik başlattığı acil yardım çalışmasına destek olmak isteyen hayırseverler, ARAKAN yazıp 3072’ye SMS göndererek 30 TL bağışta bulunabiliyor. Daha yüksek tutarlarda destek olmak isteyen bağışçılar ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da vakfın banka hesaplarına açıklama kısmına ARAKAN YANGIN yazarak destek olabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024