İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Asya konvoyu Türkiye’de
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den yola çıkan ‘Asya’dan Filistin’e Dayanışma Konvoyu’ Türkiye’ye ulaştı. Konvoy Doğu Beyazıt Gürbulak sınır kapısından giriş yaptı. Konvoy coşkulu bir kalabalık taraf
Filistin, Hindistan, Ortadoğu, Türkiye 17.12.2010

Filistin halkının yalnız olmadığını göstermek, Gazze’de yaşanan ablukayı delmek için 2 Aralık tarihinde Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den yola çıkan Asya konvoyu, İran’ı geçerek Türkiye’ye ulaştı. Sabah saatlerinde Ağrı Doğu Beyazıt’ın Gürbulak’ın sınır kapısından giriş yapan konvoy, Türkiye ve Filistin bayraklarıyla karşılandı.

22 farklı ülkeden 115 kişiden oluşan aktivistler sınır kapısında coşkulu bir şekilde karşılandılar. Aktivistler için 3 otobüs tahsis edildi. Karşılamaya gelen vatandaşlar insani yardım gönüllüleri ile konvoy oluşturarak Van’a doğru hareket ettiler.

Konvoyu karşılama töreninde bir basın toplantısı düzenlendi. İHH Güneydoğu Koordinatörü Selahattin Özer, “Günlerdir Filistin için yollarda olan bu kardeşlerimizi en güzel şekilde ağırlayıp Suriye’ye uğurlayacağız. Bu konvoya bizden de katılım olacak. Filistin için yapılan bütün çalışmalara her zaman destek olacağız” dedi.

Aktivistler Hindistan, Japonya, Malezya, Endonezya, Bahreyn, Srilanka gibi ülkelerden konvoya katıldılar. Konvoyun geçtiği ülkelerden de katılımlar olacak.

Konvoyun Türkiye’de ev sahipliğini diğer Gazze konvoylarında olduğu gibi yine vakfımız yapıyor. Aktivistler için Van, Diyarbakır ve Gaziantep’de çeşitli programlar düzenlenecek. Aktivistler 20 Aralık Pazartesi günü Suriye’ye geçecekler. Konvoy’un Gazze saldırılarının yıldönümü olan 27 Aralık tarihinde Gazze’ye giriş yapması hedefleniyor.

Konvoy bugün saat 14.00’de Van’da şehir turu yapacak.

[video-104]

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024