İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Asya konvoyu yola çıktı
Gazze için yeni bir konvoy daha yola çıktı. Hindistan’dan yola çıkan konvoy Pakistan, İran, Türkiye, Suriye ve Mısır üzerinden Gazze’ye ulaşacak. Aktivistler diğer konvoyların aksine yolculuklarını öz
Filistin, Hindistan, Türkiye 07.12.2010

Gazze’de yaşanan ambargoyu delmek için dünyanın çeşitli yerlerinden konvoylar yola çıkmaya devam ediyor. Geçtiğimiz aylarda Avrupa’dan yola çıkan kara konvoyunun ardından yeni bir konvoy da Hindistan’dan yola çıktı. Diğer konvoyların aksine Asya’dan yola çıkan aktivistler özel araçları ile değil ziyaret ettikleri ülkelerdeki otobüslerle yolculuklarını tamamlayacaklar.

2 Aralık 2010 tarihinde Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den hareket eden harekette 22 ülkeden yaklaşık 150 aktivist bulunuyor.

‘Asya’dan Filistin’e Dayanışma Konvoyu’ olarak adlandırılan konvoyda bulunan insani yardım gönüllüleri Pakistan, İran, Türkiye, Suriye ve Mısır üzerinden Gazze’ye ulaşmaya çalışacaklar. Farklı din, dil ve ırktan vicdan sahibi insanların meydana getirdiği konvoyun Türkiye’de ev sahipliğini İHH İnsani Yardım Vakfı yapacak. İHH tarafından Türkiye’de konvoyun uğrayacağı illerde çeşitli programlar düzenlenecek.  

Aktivistlerin 17 Aralık 2010 tarihinde Türkiye’ye giriş yapması bekleniyor. Türkiye’de İHH’nın ev sahipliği yapacağı aktivistler için 19 Aralık tarihinde Diyarbakır’da büyük bir program düzenlenmesi planlanılıyor.

Diyarbakır’daki programın ardından konvoy, Suriye’ye geçiş yapacak. Aktivistler eğer herhangi bir engellenmeyle karşılaşmazlarsa İsrail’in saldırılarının yıldönümü olan 27 Aralık 2010 tarihinde Gazze’de olacaklar.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024