İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Suriye’de ekmek krizi büyüyor
Suriye’deki fırınlarda un yokluğu dolayısıyla başlayan ekmek krizi büyüyor, böyle devam ederse sonuçlar ölümcül olabilir.
Suriye 27.12.2014

4 yıldır saldırı altında yaşamlarına devam etmeye çalışan Suriyeliler en temel gıda ürünü olan ekmeğe ulaşamıyor. 10 milyon insan açlıkla mücadele ederken Türkiye sınır hattında kurulan kamplarda kalan 500 bin kişi yaşam mücadelesi veriyor.

Özellikle Halep, Humus, Hama ve Şam'da saldırı altında milyonlarca insan aç durumda. Buralardaki fırınlarda un kalmadığından ekmek üretilemiyor.

Ekmek krizinin nedenleri arasında, rejim kuvvetlerinin yardım TIR’larını hedef alması, Suriye üzerindeki algı oyunları nedeniyle yeterince yardım gelmemesi bulunuyor.
 
Türkiye sınırındaki kamplara ekmek ulaşmıyor
 
Türkiye Suriye sınırında bulunan kamplarda 500 bin kişi yaşıyor. Kamplara yakın bölgelerde kurulan fırınlarda ise un olmadığı için buralara ekmek dağıtılamıyor. Son olarak 35 bin kişinin yaşadığı Atme Kampı’na 1 aydır düzenli olarak ekmek ulaştırılamıyor.
 
İlgili haberler
Tümünü Gör
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt KSR ve İHH Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
Kuveyt merkezli KSR kurumu (Kuwait Society for Relief) ve İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından hazırlanan yardım gemisi, 1.742 ton insani yardım malzemesiyle Mersin Limanı’ndan hareket etti. Yardım malzemeleri, önce Ürdün’e daha sonra ise karayoluyla Gazze’ye ulaştırılacak.
06.08.2024
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İMÜ tarafından Psikososyal Akademi Programı düzenlendi
İHH ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi arasında imzalanan protokol çerçevesinde, İHH İstanbul Yetim Birimi ve İstanbul Genç İHH tarafından Psikoloji, PDR ve Sosyal Hizmet bölümü öğrencilerine yönelik Psikososyal Akademi Programı düzenlendi.
11.07.2024
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan’da dünyanın en büyük iç göç krizi: Destek bekliyorlar
Sudan Silahlı Kuvvetleri (SAF) ile Hızlı Destek Kuvvetleri (RSF) arasında yaşanan iç savaş, bir yılı aşkın süredir devam ediyor. 11 milyondan fazla kişinin ülke içinde ve dışında farklı noktalara göç etmek zorunda kaldığı ülkede, 14 milyonu çocuk olmak üzere 25 milyon kişi acil insani yardıma ihtiyaç duyuyor.
06.07.2024