İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bursa İHH afetlere karşı daha hazır
Bursa İHH Arama Kurtarma Birimince hazırlanan ve İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı tarafından kabul edilen ‘Afetlere Karşı Daha Eğitimli, Daha Donanımlı, Daha Hazırız’ isimli proje hayat buluyor. Proje çerçevesinde Bursa’da her türlü afet anında hızlı ve etkili müdahale edebilecek Arama-Kurtarma ekibi oluşturulacak.
Türkiye 13.10.2015

Bursa İHH tarafından İç İşleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı’na sunulan ‘Afetlere Karşı Daha Eğitimli, Daha Donanımlı, Daha Hazırız’ isimli proje kabul edildi.

Toplamda 1 yıl sürecek proje çerçevesinde AFAD, Bursa UMKE, Bursa Büyükşehir Belediyesi, İtfaiye Daire Başkanlığı ve Bursa Milli Eğitim Müdürlüğü ile işbirliğine gidilecek.

Proje hakkında açıklamalarda bulunan Proje Koordinatörü Bursa İHH Arama-Kurtarma Birimi Başkanı Erdal Altıntaş, projenin ana konusunun; depreme hazırlık ve depremlerde meydana gelen hasarı aza indirmek için toplumsal bilinci geliştirmek ve bu tür felaketlere hızlı ve etkili müdahale edebilecek nitelikli özel bir arama kurtarma ekibini oluşturma olduğunu söyledi.

Toplumsal ve bireysel tedbirler alınmalı

Türkiye’nin bir deprem ülkesi olduğunu belirten Altıntaş, şöyle devam etti:

“Depremleri önlemek mümkün olmadığından bizim depremle yaşamayı öğrenmemiz ve öğretmemiz gerekmektedir. Deprem ve diğer doğal ve beşeri afetlerde (sel, yangın, sanayi kazaları, kayıp, boğulma vakaları gibi) erken ve etkili müdahale son derece önemlidir. Ülke geneli ya da bölgemizde meydana gelen depremlerde, kimi zaman oluşan yıkıntılardan, kimi zaman da eğitimsizlikten kaynaklanan çok ciddi can ve mal kayıpları yaşanmaktadır. Doğada meydana gelen ve çok geniş alanları etkileyen afetlerde toplumsal ve bireysel tedbirlerin de alınması gerekmektedir.”

Öğrenciler bilinçlendirilecek

Kurmayı hedefledikleri 15 kişilik arama-kurtarma timi ile iki temel amaç doğrultusunda çalışmayı arzu ettiklerini ifade eden Altıntaş, sözlerini şöyle tamamladı:

“İlk olarak kurulacak arama kurtarma timi ile olası her türlü afetlerde, afet bölgesine hızla ulaşarak arama kurtarma faaliyetlerinde bulunmak, meydana gelen depremlerde, her açıdan hazırlıklı ekibimizin hızla bölgeye intikal edip, enkaz altında kalan kişilere ulaşmasını sağlamaktır. İkincisi ise kurulacak arama kurtarma timinin Bursa ilindeki ilkokul, ortaokul ve liselerde yapacağı eğitim faaliyetleriyle afet bilinci düzeyini arttırarak depremle yaşamayı öğretmek.”

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024