İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bursa'dan Suriye'ye 13 kamyon yardım
Suriye’de insani krizin boyutları her geçen gün artarken Türkiye’de “1 Ekmek 1 Battaniye” kampanyası kapsamında başlatılan yardım seferberliği ile yaralar sarılmaya çalışılıyor.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 21.01.2013

Bursa İHH savaş, açlık, soğuk ve pek çok sorunla boğuşan Suriye halkı için Bursa dan 100 bin TL değerinde yardım Kamyonunu yola çıkardı.

Yurt çapında pek çok ilde yerel yardım kuruluşlarının önderliğinde toplanan yardım malzemeleri her hafta tır ve kamyon gibi araçlarla Suriye’ye ulaştırılıyor.

Bursa’da Bursa İnsani Yardım Derneği önderliğinde yürütülen çalışmalar neticesinde bölgeye toplam 13 kamyon yardım malzemesi gönderildi.

Bu hafta mültecilere ulaştırılmak üzere 15 bin adet konserve, 6 bin adet 200 gr.’lık helva, bin adet battaniye, 170 adet biberon, 800 çift ayakkabı, bin beş yüz adet hazır giyim malzemesinden oluşan bir yardım kamyonu daha yola çıkarıldı.

Ördekli Kültür Merkezi önünden dualarla uğurlanan 100 bin TL değerindeki bu son araçla birlikte Bursa ilinden bölgeye ulaşan yardımlar 13 kamyonu buldu.

Üniversite öğrencileri ve köylüler seferber

Uludağ Üniversitesi ilahiyat, tıp ve mühendislik fakülteleri öğrencilerinin büyük katkı sağladığı kampanyaya Bursa’ya bağlı köylerden de destek geliyor.

Pakistan’ın sel afeti yaşadığı 2010 yılında, selzedeler için konutlar yaptıran, 2011 yılında kuraklıkla ve kıtlıkla pençeleşen Somali halkına bir kamyon gıda malzemesi gönderen ve bölgede su kuyusu açan Bursa-Keles’e bağlı Belenören köylüleri, mazlum Suriye halkı için de seferber oldular.

Bel-Der isimli dernekleriyle hayır çalışmalarını organize bir şekilde sürdüren Belenören köyü sakinleri, Bursa İnsani Yardım Derneği aracılığıyla bölgeye bir tır gıda malzemesi göndermek üzere kolları sıvadı.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Uzun yıllar süren savaş ve işgaller sebebiyle büyük yıkımların yaşandığı Afganistan, büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. En yoğun şekilde Paktika vilayetinin etkilendiği kuraklık sebebiyle halk, gıdaya ulaşma noktasında büyük zorluklar yaşıyor.
25.08.2025
Pakistan’daki sel mağdurlarına yardım ulaştırıldı
Pakistan’daki sel mağdurlarına yardım ulaştırıldı
Pakistan’da son günlerde yaşanan sel felaketinde İHH İnsani Yardım Vakfı, afetzedelere sıcak yemek, gıda kolisi, hijyen paketi ve battaniye ulaştırdı.
22.08.2025
İHH, Bedevi ailelere yardım ulaştırdı
İHH, Bedevi ailelere yardım ulaştırdı
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin Süveyda ilinde çatışmalar nedeniyle evlerini terk eden bedevi ailelere gıda, su ve acil yardım paketleri dağıttı.
21.07.2025