İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Büüüs Büyük İyilikler Kenya’daydı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından “Büüüs Büyük İyilikler” sloganıyla bu yıl 11’incisi düzenlenen Yetim Dayanışma Günleri (YDG) Projesi devam ediyor. Projenin uygulandığı ülkelerden Kenya’da da yetimlere ve ailelerine yönelik pek çok çalışma hayata geçirildi.
Kenya 19.12.2022

Yetim Dayanışma Günleri etkinlikleri kapsamında Kenya’ya giden İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Reşat Başer, Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, İş İnsanı Hasan Engin Çoban ve İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, Kenya’da yaşayan yetim çocuklarla bir araya geldi.

Ekip, Kenya’nın başkenti Nairobi’nin çeşitli bölgelerindeki yetimlere ve yetim ailelerine hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı. 3 gün süren ziyaretler boyunca, 4 farklı proje hayata geçirildi.

1.jpg

Yetim ailelerine gıda desteği

Ülke genelindeki ilk organizasyon olarak başkent Nairobi’nin Mathare bölgesindeki 82 aileye içerisinde sıvı yağ, kuru bakliyat ve kahvaltılık ürünler gibi temel besinlerin bulunduğu gıda paketleri dağıtıldı.

Dağıtım esnasında konuşan İHH Yetim Çalışmalarından Sorumlu Başkan Yardımcısı Reşat Başer, ‘‘Bu yılki yetim dayanışma günlerimiz kapsamında 31 farklı ülkede 202 farklı proje hayata geçiriyoruz. Kenya’da da ailelere gıda desteği, gelir temini projeleri, mutfak gereçleri ve yetimlerimizle piknik gibi çeşitli organizasyonlar gerçekleştireceğiz.’’ dedi.

Ayrıca 3 adet büyükbaş kurban kesilerek 350 yetim ailesine etleri ulaştırıldı.

2.jpg

Gelir temini projeleriyle yetim ailelerine yeni bir umut

Nairobi’nin Kibera bölgesinde yaşayan 100 yetim ailesine çeşitli mutfak gereçlerinin olduğu paketler hediye edildi.

Burada duygu ve düşüncelerini paylaşan Independent Türkçe Genel Yayın Yönetmeni Nevzat Çiçek, ‘‘Kenya’da yetimlerimizle vakit geçiriyor ve çeşitli yardım organizasyonlarına katılıyoruz. Bu tür yardımlar gerçekten bu bölgedeki insanların hayatı için çok şey ifade ediyor. Onlara bir umut oluyor. Türkiye’den birçok hayırseverin bağışlarının burada sahiplerine teslim edildiğine şahitlik ediyoruz. Allah kabul etsin.’’ ifadelerini kullandı.

Aynı bölgede İHH’nın Gelir Temini Projeleri kapsamında bir yetim annesine terzi, bir yetim annesine de bakkal dükkanı açıldı.

Dükkanların açılış kurdelelerini, İş İnsanı ve İHH Gönüllüsü Hasan Engin Çoban kesti.

3.jpg

150 yetimle piknik etkinliği

Son gün etkinliği olarak ise Kenya’daki 150 yetimin katıldığı doğayla iç içe bir piknik organizasyonu düzenlendi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024