İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Bu sefer Filistin için söyledi
Ünlü Fransız sanatçı Nathalie Cardone, Filistin’e insani yardım malzemesi ve aktivistleri götürecek olan Mavi Marmara gemisini ziyaret etti. Che Guevara ve işçiler için söylediği ünlü şarkısı Hasta Si
Avrupa, Filistin, Ortadoğu, Türkiye 02.05.2010

Ünlü Fransız sanatçı Nathalie Cardone, Filistin’e insani yardım malzemesi ve aktivistleri götürecek olan Mavi Marmara gemisini ziyaret etti.

Gemiyi gezerek Rotamız Filistin Yükümüz İnsani Yardım çalışması hakkında bilgi alan Nathalie, daha sonra İHH İnsani Yardım Vakfı Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın ile birlikte basın mensuplarının sorularını cevapladı.

Che Guevara ve işçiler için söylediği ünlü şarkısı Hasta Siempre’yi bu sefer ambargo altındaki Filistin halkı için söyledi. Cardone, 23 Mayıs’ta yola çıkması beklenen gemilerle Filistin’e gitmek istediğini söyledi.



Birçok liderin Filistin’de yaşananlara sesiz kaldığını ifade eden Nathalie Cardone, Başbakan Erdoğan için ise “cesur lider” dedi. Davos’taki one minute çıkışıyla İsrail’i zor durumda bırakan Başbakan Tayyip Erdoğan’a övgülerde bulunan Nathalie Cardone, “Kimse elini taşın altına koymuyor. Bir insan çıktı ve İsrail’e yeter artık dedi. Hiçbir lider, Erdoğan gibi cesur bir şekilde Filistin halkının haklarını savunmuyor. Erdoğan gibi liderler çok azdır” dedi.

İsrail’in Filistin’de yaptıklarını soykırım olarak niteleyen Nathalie Cardone, “İsrail halkı bir zamanlar Almanya’da bir gettoya kapatıldığında ‘ne olur kapılar açılsın’ diye dualar etmişti. Şimdi kendileri Filistin halkına aynısını yapıyorlar. Filistinlileri dört duvar arasına hapsettiler. Benim Filistin’de bir gazeteci arkadaşım var. İsmi Dalina. Üç yıldır Gazze’den çıkamıyor. Bana siyah beyaz fotoğraflar gönderdi. Renklilerini göndersem bakamazsın dedi.

Filistin için ne yapabilirim diye sordum. Sen sadece şarkı söyle dedi. Ama şarkı söylemek yetmiyor. Küçük bir kız gördüm İsrail askerleri önünde bağırıyordu. Artık bu zulüm bitsin diyordu. İsrail askerlerinin çocuklara yaptıklarından zevk aldıklarını gördüm. Che Guevera şarkısını söyledim ve daha güzel bir dünya için mazlum insanları savunmaya başladım. Bunun için buradayım. Ben Filistinli çocuklar için buradayım” diye konuştu.

Nathalie Cardone, “Bütün dünyanın haykırmasını istiyorum. Artık bu işgalin durdurulmasını istiyorum. Ben de bir anneyim. Kimse bizim dokuz ayda yaptığımızı üç dakikada öldüremez” şeklinde konuştu.

“İsrail’in yaptığı bir soykırımdır, insanlık ayıbıdır” diyen Nathalie Cardone, “8 gemi Gazze’ye insani yardım malzemesi götürecek. Bu gemiler son olsun. Artık bu ambargo kalksın” dedi.



Nathalie sözlerini şöyle sürdürdü: “Gerekirse ben de sizinle bu gemilerle gelmek istiyorum. Bizim yapacağımız yardımları engellemesinler. Politikacıların yapamadığını biz yapıyoruz. Eğer Filistin kaybederse dünyadaki insanlık ve vicdan kaybolur. Bu savaş bittikten sonra Filistinli çocuklar bizi affedecek mi? Bu sorununu çözüldüğünü görmeden ölmek istemiyorum.”

Basın açıklamasında İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Oruç’un kız çocuğunu kucağına alarak Filistinli çocukları anlatan Nathalie Cardone, daha sonra Türkiye’de mülteci olarak yaşayan Filistinli kadın Hana N.S’ye sarılarak halini hatırını sordu.

Nathalie, Filistin için gemilerle yardım çalışmasını başlatan İHH yöneticilerine teşekkür ettikten sonra Sarayburnu’ndaki Mavi Marmara gemisinden ayrıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024