İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Katarakt projesi Somali’de devam ediyor
Katarakt projesi kapsamında çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Ufak bir operasyon ile tedavi edilebilen katarakt, ne yazık ki, Somali gibi birçok ülkede insanlar için büyük bir sıkıntı durumunda.
Afrika, Somali 15.07.2013

Tedavi olamayan binlerce insan göz yorgunluğu, baş ağrısı ve karanlığa mahkum. Kampanyamız dahilinde birçok yardıma muhtaç insanı bu dertlerinden kurtarmak ve hayatlarına ışık tutmak amacındayız.

 Ufak bir operasyonla tedavi edilebilen katarakt, gözdeki doğal lensin çeşitli sebeplerle bulanıklaşması sonucu görme yetisinin kaybolması olarak bilinen bir hastalıktır. Katarakt hastaları baş ağrısı, göz yorgunluğu ve cisimlerin bulanık görünümü gibi sıkıntılar çekmektedir.

Afrika Katarakt Projesi çerçevesinde Somali’de yeni katarakt kampanyamız başladı. Başlatılan bu yeni katarakt projesi ile 3.000’den fazla Somalili muayene edilirken 1.000 katarakt hastası ameliyat edilerek tekrar görecek.

Bilindiği gibi siyasi istikrarsızlık, iç savaş ve kıtlıkla mücadele eden 10 milyon nüfuslu Somali’de katarakt ameliyatı yapabilen göz doktoru sayısı 20’yi dahi bulmuyor. Özellikle kırsal kesimlerde göz doktoruna ulaşmanın neredeyse imkânsız olduğu ülkede yerel “Zamzam vakfı” ile işbirliği içerisinde birçok bölgeye başkentten göz doktorları götürülecek.

Daha önce 2008-2010 yılları arasında 10.000, geçtiğimiz yıl 1.000 katarakt ameliyatı gerçekleştirilen Somali’de gerçekleştirilecek olan bu yeni kampanya ile Somali’nin doktora ulaşım imkânı olmayan birçok bölgesinde 1000 göz ameliyatı gerçekleştirilecek. 1 ay içerisinde bitirilmesi planlanan ameliyatların ardından daha kapsamlı bir katarakt projesinin başlatılması planlanıyor.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025