İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çatışmaların yaşandığı Batı Darfur’a yardım
Sudan’ın Batı Darfur bölgesinde kabileler arasında yaşanan çatışmalar sonucu 95 bin kişi farklı bölgelere göç etmek zorunda kaldı, 213 kişi ise hayatını kaybetti. İHH İnsani Yardım Vakfı, çatışmalardan etkilenen ve farklı noktalara göç eden kişilere yönelik acil yardım çalışmaları başlattı.
Sudan 13.05.2022

Sudan’ın Batı Darfur bölgesinde, toprak bölüşümü, mera kullanımı ve su paylaşımı gibi konularda yaşanan anlaşmazlık sonucu kabileler arasında çatışmalar yaşandı.  Yaşanan çatışmalar sebebiyle 95 bin kişi yerinden oldu. 44'ü çocuk, 21’i yaşlı, 19’u ise kadın olmak üzere 213 kişi hayatını kaybetti ve 170 kişi de ağır şekilde yaralandı.

5.jpg

Acil yardım çağrısı yapıldı

Çoğunluğunu kadın ve çocukların oluşturduğu göçmenlerin büyük kısmı yanlarına eşya dahi alamadan yaşadığı yerleri terk etmek zorunda kaldı. Aileler, çatışmaların yaşandığı noktalardan Cineyniye, Krenik, ve Em Dejjoka bölgelerine sığındı. Ailelerin temel gıda ve barınma ihtiyaçları devam ederken, Sudan devlet makamları da yaşananların ardından acil yardım çağrısında bulundu.

7.jpg

İHH bölgede çalışma başlattı

Kısa bir süre içerisinde acil yardım çalışmaları başlatan İHH İnsani Yardım Vakfı,  bölgeye yardım için gelen ilk yabancı kuruluş oldu. Çalışmalar kapsamında İHH tarafından şu ana kadar, 260 aileye kumanya dağıtıldı ve 500 çocuğa oyuncak hediye edildi. İHH ekipleri ayrıca, 40 adet büyükbaş hayvanın kesimini gerçekleştirerek çatışmalardan etkilenen 800 aileye de et dağıtımında bulundu.

8.jpg

Destek olmak için

İHH’nın Sudan’daki çalışmalarına destek olmak isteyen hayırseverler, tüm operatörlerden SUDAN yazıp 3072’ye kısa mesaj göndererek 10 TL destekte bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesinden online bağış yolu ile ya da İHH’nın banka hesap numaralarına açıklama kısmına SUDAN yazarak istediği tutarda yardım edebiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH yetim sponsorluk bedelini 800 lira olarak güncelledi
İHH İnsani Yardım Vakfı, yetim sponsorluk bedelini 1 Şubat itibariyle 800 lira olarak belirledi. Konuyla ilgili konuşan İHH Yönetim Kurulu Üyesi Reşat Başer, değişikliğin yetim ailelerinin alım güçleri göz önünde bulundurularak yapıldığını belirtti.
Yetim
02.02.2024