İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kazanlar Pakistan için pişiyor
İHH ekipleri, selin vurduğu Pakistan’da yaraları sarmaya devam ediyor. Başkent İslamabad’da kazanlarda pişirilen yemekler, hızlı bir şekilde selzedelere ulaştırılıyor. Günlük 5 bin kişiye sıcak yemek
Pakistan 19.08.2010

Pakistan Ramazan ayına yaralı girdi. Yaşanan sel afeti nedeniyle 2 bin insanın öldüğü 6 milyon insanın evsiz kaldığı Pakistan’da umutlar dışarıdan gelecek yardımlara bağlandı.

Yardım kuruluşları, yaraların sarılması için çalışmalarına devam ediyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ekipleri, selin meydana geldiği bölgelerde yardım çalışmalarını sürdürüyor.

Başkent İslamabad’da kazanlarda pişirilen yemekler, ekiplerimiz tarafından hızlı bir şekilde sel bölgeleri Muzafferabat, Revalpindi ve Haripur’daki selzedelere ulaştırılıyor.

Günlük 5 bin kişiye sıcak yemek dağıtılıyor. İHH ekipleri, bir yandan da kumanya ve giysi yardımları yapıyor. Yaklaşık 30 milyon insanın etkilendiği ve alt yapısının önemli bir kısmını kaybeden Pakistan için Türkiye’den daha ciddi oranlarda yardım malzemelerinin gönderilmesi gerekiyor.

İHH Pakistan’a acil yardım malzemeleri götürecek bir kargo uçağının hazırlıklarını sürdürüyor. Kargo uçağı için bebek maması, ilaç, gıda ve tekstil malzemesi toplanıyor.

Vakfımızın Acil Yardımlardan Sorumlu Başkan Yardımcısı Yaşar Kutluay, malzemenin tamamlanması için hayırsever iş adamlarından destek beklediklerini söyledi. Kutluay, bir doktor heyetinin de kendileriyle Pakistan’a geleceğini belirtti.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024