İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çeçen yetimler sevindirildi
Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de zor şartlar altında hayat mücadelesi veren Çeçen mültecilere yardım edildi.
Çeçenistan, Kafkasya 17.07.2007

Bakü’deki 120 aile ile 227 yetime nakdi yardımlar dağıtıldı. Yetimlerin Haziran ve Temmuz aylıkları ödenerek yüzleri güldürüldü.

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın farklı ülkelerindeki yetimlere bakmaya devam ediyor. Birçok ülkede açtığı yetim eğitim merkezleri ve yetimhaneler aracılığıyla annesiz-babasız kalan çocukları koruma altına alan İHH, “Yetimin Elinden Tutmayı” sürdürüyor.

İHH, yetimhanesi bulunmayan ülkelerde ise yakın akrabalarının yanında barınan yetimlere el uzatıyor. Bu ülkelerden birisi de Azerbaycan.

İHH ile yetimlerin yüzü gülüyor

Azerbaycan’ın başkenti Bakü’de kalan Çeçen yetimlere yıllardır düzenli olarak yardım gönderiliyor.  Bakü’deki 227 Çeçen yetimin Haziran ve Temmuz aylıkları verildi. Yetimlerin yanı sıra Çeçenistan’daki savaştan dolayı Azerbaycan’a yerleşen aileler de zor şartlarda yaşıyor. Bakü’de mülteci statüsünde olan 120 Çeçen aileye de kira yardımında bulunuldu.

Bakü’den Türkiye’ye teşekkür

Çeçen yetimlerin aylıkları ailelerine teslim edilirken, bölgede faaliyet gösteren Selam Derneği’ne de bir miktar nakdi yardım yapıldı. Selam Derneği, Rus-Çeçen savaşında yaralanıp sakat kalan insanlara yönelik rehabilitasyon faaliyetleri yürütüyor.

Yetim çocuklara, çeçen ailelere ve Selam Derneği’ne yapılan yardımlar, ihtiyaç sahiplerinin yüzlerini güldürdü. Bakü’deki Çeçen mülteciler, İHH’ya ve hayırsever Türkiye halkına teşekkürlerini ilettiler.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024