İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Çorum’dan Suriye’ye yardım tırı
Çorum’da hazırlanan yardım tırı Suriye’ye ulaştırılmak üzere yola çıktı.
Suriye, Türkiye 18.11.2013

Çorum İHH tarafından Suriye’ye ulaştırılmak üzere hazırlanan, içinde 26 tonluk gıda yardım malzemesininin bulunduğu yardım tırı cumartesi günü dualarla uğurlandı.

Hafız Yusuf Demirel hocanın yaptığı duanın ardından bir konuşma yapan İHH Çorum Temsilcisi Selim Özkabakçı,"İHH dünyanın bir çok bölgesinde olduğu gibi savaşın başından beri Suriye’ye aralıksız yardım çalışmalarını devam ettirmektedir. Suriye’de açlık ve sefalet inanılmaz boyutlara ulaşmış durumdadır. Suriye’de kardeşlerimiz açlık çekmektedir. Suriyeli alimler erkeklerin oruç tutmasını önerirken açlıktan ağlayan çocukların da ölmemesi hayatta kalması için kedi köpek yemelerine fetva verdiler. Suriye’de yaşananlar insanlık ayıbıdır, Suriyeli çocukların ve kadınların bu durumu bizim onurumuzu zedelemektedir. Suriye yardımlarımız sürekli devam edecektir, bundan sonrada oluşacak yardımlarımızı yerine ulaştıracağız. Suriyeli kardeşlerimize Çorumluların yardımlarıyla birlikte selamlarını da götüreceğim inşallah" dedi.

İlke-Der ve Özgür-Der Çorum Şubesinin de destek verdiği yardım tırına Özkabakçı refakat edecek.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022