İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Berat kandilinde helva dağıttık
“Birlikte Dünya Değişir” sloganıyla Ramazan çalışmasına start veren İHH İnsani Yardım Vakfı, Berat Kandili vesilesiyle Eminönü Yeni Camii önünde 3 bin kişiye irmik helvası dağıttı.
Türkiye 27.07.2010

İHH’nın Gezici Aşevi tırından yapılan dağıtımlara vatandaşlar büyük ilgi gösterdi. Helvayı afiyetle yiyen vatandaşlar, etkinlik için vakıf yöneticilerine teşekkür ettiler.

Yeni Camii Baş İmamı Mahmut Albayrak da gezici aşevine gelerek vatandaşlarla birlikte kandil duası yaptı.

İHH Gezici Aşevi, Ramazan ayında 25 farklı ile giderek iftar saatinde sıcak yemek dağıtacak. Toplam 65 bin kişiye iftar yemeği verilmesi hedefleniyor.

Vakıf 61 ülke ve bölge ile Türkiye’de 60 ilde Ramazan çalışması yapacak.

Türkiye’de 20 bin kumanya dağıtımı yapılacak.

İHH kumanya bedelini 60 TL olarak belirledi. Bir yetimi giydirme bedeli 70 TL, bir kişilik iftar bedeli ise 5 TL. İhtiyaç sahibi öğrencilere yapılacak kırtasiye malzemesi yardımı ise 25 TL olarak belirlendi.

İHH Vakfı, Ramazan’da hayırseverlerden gelecek zekât, fitre ve sadakalarla 1 milyon insana ulaşmayı hedefliyor.

Ayrıca kurum ve işletmeler gıda bankacılığı kapsamında vakfa bağış yapabilecekler ve yaptıkları bu bağışları vergiden gider olarak düşürebilecekler. Ayrıntılı bilgi www.ihh.org.tr adresinden alınabilir.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024