İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Afrika Boynuzu’nda ölümcül kuraklık
Doğu Afrika’da etkisini gösteren kuraklık en fazla Somali’yi etkiledi. Somali’de son 60 yılın en büyük kuraklık ve açlığı yaşanıyor.
Somali 21.07.2011

Yaşanan kuraklık üzerine Somali’de 15 yılı aşkın bir süredir faaliyet gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika’da yaşanan ölümcül kuraklığın bütün boyutlarını ortaya koyan bir rapor yayımladı. Raporda, bölgede yılın ikinci yağmur sezonu olan ekim-kasım aylarında da yeterli yağış olmazsa 2012 yılının felaketler yılı olacağına dikkat çekildi. Ayrıca Somali’de yaşanan açlık ve kuraklığın ardından İHH İnsani Yardım Vakfı bölgeye 4 kişilik bir acil yardım ekibi gönderdi. Ekipler Somali ve yüz binlerce Somalilinin sığındığı Kenya’ya da çalışmalar yürütecek.

Afrika ülkelerinden Somali, Kenya ve Etiyopya’da son 60 yılın en kurak mevsimi yaşanıyor. Birleşmiş Milletler ve bölgeye ulaşan sivil toplum kuruluşları Afrika Boynuzu’nda yaşanan insanlık dramının tüm dünyada yankı bulması için harekete geçti. Bölgeye acil yardım ekibi gönderen İHH ise Türk kamuoyunun bölge hakkında bilgisini tazelemesi adına bir rapor yayımladı. 

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yayımladığı raporda, geçmişte bölgede yaşanan kuraklıklar ve sebeplerine de yer verildi. Bölgedeki kuraklığın sebebini yalnızca küresel ısınma ile açıklamanın sorunu anlamak için yeterli olmayacağı vurgulanan raporda, coğrafi konum itibarıyla hem üzerinde bulunduğu iklim koşulları hem de savaşların, yaşanan kuraklıkların etkisini artırdığı ifade ediliyor. 

Kenya, Etiyopya ve Somali’de bu yıl yaşanan kuraklığın insani bir felakete dönüşmemesi için yaklaşık 2 milyar dolarlık bir fona ihtiyaç duyulduğu kaydedilen raporda, Afrika Boynuzu’nda yaşanan kuraklığın öncelikle insani bir durum olduğunun anlaşılması ve acil önlemler alınması gerektiği vurgulanıyor.

İHH EKİPLERİ KENYA VE SOMALİ'DE

Ayrıca İHH İnsani Yardım Vakfı yaşanan kuraklık ve açlığın ardından bölgeye 4 kişilik bir acil yardım ekibi gönderdi. Ekipler öncelikli olarak yüz binlerce Somalilinin sığındığı Kenya’ya ulaştı. İHH ekibi ilk olarak Kenya – Somali sınırında bulunan, yaklaşık 100 bin kişinin kaldığı ve her gün binlerce insanın gelmeye devam ettiği Dadaab kampında çalışmalar yürütüyor. Ekipler daha sonra Somali’ye geçerek orada çalışmalarına devam edecek.

Raporu okumak için tıklayınız.

Online Bağış için Tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024