İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Elazığ'da minik eller yetimler için para topladı
Elazığ Anaokulu öğrencileri, "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Olsun" projesi kapsamında biriktirdikleri paraları İHH aracılığıyla yetim çocuklara ulaştırıyor.
Türkiye 13.01.2014

Elazığ Anaokulu, anlamlı ve büyüklere örnek olacak bir proje başlattı. Anaokulundaki minikler İHH aracılığıyla başta Suriye olmak üzere yetim kardeşlerine ulaştırmak için para biriktirdi.

İHH'nın Milli Eğitim Bakanlığı ve Diyanet İşleri Başkanlığıyla birlikte yürüttüğü proje önce miniklere anlatıldı. Yaşları 5 ila 6 arasında değişen minikler büyük bir heyecanla paralarını biriktirdiler. Elleri küçük yürekleri büyük minikler, tek tek saydı yetim çocuklar için biriktirdikleri paraları.

Proje kapsamında miniklerin biriktirdikleri paralar İHH aracılığıyla yetim çocuklara ulaştırılacak.

Okul Müdürü Onur Demir, "İHH İnsani Yardım Vakfı'nın "Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var" projesine de destek olmaya karar verdik. Eğitim yılı başında bu projeyi de uygulamaya koyduk. Bu projeyle de öğrenciler sınıflarında bulunan kumbaralara her cuma istedikleri miktarda para koyuyor. Kumbaralarda biriken paralar her ay İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla yetim çocukların annelerinin hesabına aktarılıyor. 11 sınıfımız var. Her sınıfın bir yetim kardeşi var. Herkes kardeşine destek oluyor" diye konuştu.

Okulda görevli öğretmen Emel Bulut da uyguladıkları proje ve kampanyalarla çocuklara yardımlaşma ve paylaşmayı öğretmek istediklerini belirterek, "Kampanyalara veliler büyük destek veriyor. Yetim çocuklar da bizim çocuklarımız. Velilerimiz de bize destek oldu ve bu projeyi başlattık. Bütün çocuklarımızla yetim kardeşlerimize sahip çıkmaya başladık" dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022