İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Erbakan: Ne güzel bir çalışma
54. Hükümet Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan, İHH Başkanı Bülent Yıldırım ve beraberindeki heyeti kabul etti. Erbakan, ambargoyu denizden delmeyi hedefleyen gemi çalışması i
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 15.04.2010

İsrail'in ambargo uyguladığı Filistin'e ilaç, tıbbi cihaz, çimento, demir vs. acil ihtiyaç malzemelerini götürecek gemi filosunu oluşturmak için çalışmalarını sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı heyeti, 54. Hükümet Başbakanı ve Milli Görüş Lideri Prof. Dr. Necmettin Erbakan’ı ziyaret etti. 

İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Başkan Yardımcısı Durmuş Aydın, Yönetim Kurulu Üyesi Ömer Faruk Korkmaz, Mazlumder Başkanı Ahmet Faruk Ünsal, İngiltere'den Gazze gönüllüsü Muhammet Savala ve diğer temsilcilerden oluşan heyet, Erbakan’la konutunda bir süre görüştü.

Kabulde konuşan Milli Görüş Lideri Erbakan, yapılanların çok hayırlı bir hizmet olduğunu söyleyerek, "Allah hepinizden razı olsun. Elinizden gelen gayreti gösteriyorsunuz. Bir nevi farzı kifaye yapıyorsunuz. Allah hayırlarınızı daha da büyütsün, kurtuluşu nasip etsin. Bütün engellemelere rağmen ne güzel bir çalışma gerçekleştiriyorsunuz" dedi.

Yapılan çalışmanın zulmü tamamen ortadan kaldırmayacağını belirten Erbakan, ancak aç ve hastalara ilaç yardımı götürmenin çok önemli vazife olduğunu vurguladı. Erbakan, "Mesele bir insanlık meselesidir. Kökünden çözüm için, yeni bir dünya kurmaktan başka çare yoktur" diye konuştu.

İHH Başkanı Bülent Yıldırım ise konvoyla ilgili çalışmalar hakkında bilgi verdi. Erbakan'a bu projeye verdiği destekten dolayı teşekkür eden Yıldırım, "Bu hocamızın insani yardım olarak tavsiyesidir. Biz bu tavsiyeyi gerçekleştirmeye çalışıyoruz" dedi. 

Yıldırım, şu ana kadar 8 geminin hazır hale getirildiğini, hedeflerinin bu sayıyı 10'a tamamlamak olduğunu kaydetti. Gazze'de yaşanan acımasız ambargoyu kırmak için 50 ülkeden büyük destek verildiğini dile getiren Yıldırım, başta Avrupa olmak üzere Endonezya, Malezya ve Türkiye'den milletvekillerinin de bu projeye destek olduklarını vurguladı. Mayıs'ta yola çıkmayı planladıklarını ifade eden Yıldırım, "Denizden ilk defa böyle büyük bir yardım organizasyonu ile ambargoyu deleceğiz ve Gaz ze'ye insani yardımları ulaştıracağız" diye konuştu.


İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024