İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
‘’EV’’kısa filmi ödüle doymuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yapımcılığını, Orhan Dede’nin yönetmenliğini üstlendiği ‘’EV’’ isimli kurmaca kısa film ödüle doymuyor. Daha önce iki ödül alan “Ev” filmi bu sefer de “Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması”’ndan birincilik ödülü ile döndü. Yarışmada birincilik ödülü ‘’Ev’’ filmi ile Orhan DEDE’ye verildi. Dede, ödülünü Muhammed Emin Yıldırım’ın ellerinden aldı.
29.10.2014

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın yapımcılığını, Orhan Dede’nin yönetmenliğini üstlendiği ‘’EV’’ isimli kurmaca kısa film ödüle doymuyor.

Daha önce iki ödül alan “Ev” filmi bu sefer de “Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması”’ndan birincilik ödülü ile döndü. Yarışmada birincilik ödülü ‘’Ev’’ filmi ile Orhan DEDE’ye verildi. Dede, ödülünü Muhammed Emin Yıldırım’ın ellerinden aldı.

Alemlere Rahmet Ulusal Kısa Film Yarışması’ndan jürileri arasında önemli isimler de yer aldı;

• İhsan Kabil (Sinema Yazarı – Jüri Başkanı)
• Bedir Acar (Gazeteci – Sanat Eleştirmeni)
• Bünyamin Yılmaz (TV Program Yapımcısı – Sanat Eleştirmeni)
• Tarık Tufan (TV Program Yapımcısı – Yazar)
• Yrd. Doç. Dr. Nihal Şahin Utku (İslam Tarihçisi – Akademisyen)
• Merve Kavakçı (Politikacı-Akademisyen – Yazar)
• Mehmet Kaman (İletişimci – Siyer Vakfı Kültür Komisyonu Başkanı)




“Yed-i Velayet 7 Vilayet Kısa Film Festivali” En İyi Film Ödülü

7 şehrin 7 velisini konu alan “Yed-i Velayet Yedi Vilayet Kısa Film Festivali” final gecesine ev sahipliği yaptı. Yarışmada, en iyi kısa film ödülü Orhan Dede’nin yönetmenliğini yaptığı “Ev” filmi aldı.

28 Eylül'de Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) binasında düzenlenen ödül gecesinde Orhan Dede'nin ödülünü BTSO yönetim kurulu üyeleri Aytuğ Onur ve İlker Duran takdim etti.


 

HAK-İŞ “Kısa Film Uzun İş” Kısa Film Festivali “En İyi Müzik” Ödülü

İşçi konfederasyonu olan HAK-İŞ'in “Kısa Film Uzun İş” sloganıyla başlattığı kısa film yarışmasının bu yıl üçüncüsü gerçekleştirildi.

Kurmaca, Belgesel ve Animasyon dalında 10 dakikayı geçmeyen kısa film çalışmalarının değerlendirildiği kısa film yarışmasında, her üç kategori için de ortak birinci, ikinci ve üçüncü çalışmalar seçildi.

Ödüle değer bulunan sanatçı, yapım ve destekçiler, 22 Ekim’de HAK-İŞ Konfederasyonu'nun 39. Kuruluş Yıldönümü etkinlikleri kapsamında düzenlenen bir törenle ödüllerini aldı.

Ankara’da düzenlenen ödül töreninde ‘’En İyi Müzik’’ ödülüne layık görülen “Ev”in müziğini ise birçok filme besteleriyle imza atan Yücel Arzen besteledi. Ödülü Yücel Arzen’i temsilen filmin yönetmeni Orhan Dede aldı.

İHH’nın yapımcılığını üstlendiği Orhan Dede’nin yönetmenliğini yaptığı ‘’Ev’’ isimli kısa film, ulusal ve uluslararası birçok kısa film festivaline başvuru yaptı. “Ev” filmi aynı zamanda “1. Marmaris Uluslararası Kısa Film Yarışması’nda gösterim hakkı kazandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024