İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Fatih Sultan Mehmet Yetimhanesi açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı dünyanın farklı ülkelerinde kurduğu yetimhanelere bir yenisini daha ekledi. İHH tarafından inşası tamamlanıp hizmete sunulan 15.inci yetimhane olan Fatih Sultan Mehmet Yetimhanesi'nin açılışı geçtiğimiz hafta Bangladeş’te gerçekleştirildi.
Bangladeş 17.06.2013

Fatih Sultan Mehmet Yetimhanesi'nin açılış programını yapmak için bölgeye hareket eden İHH ekibi, yakın zaman önce yaşanan Mahasin Kasırgası nedeniyle zarar gören ailelere gıda yardımında bulundu. Ardından gerçekleştirilen açılış programına, Konya AYDER Başkanı Hidayet Yılmaz ve bölgenin önde gelen isimleri katıldı.

Bu yıl içinde açılışı yapılan 5. yetim barınma merkezi olan Fatih Sultan Mehmet Yetimhanesi Bangladeş'de bulunan Cox Bazar şehrinin Mohişkali adasında hizmete girdi. 26 yetim kız çocuğun kalacağı yetimhane adanın tam merkezinde bulunuyor. Okul ve caminin hemen yanında yer alan yerleşkede; yatakhaneler, mutfak, yemekhane, etüt sınıfı, idari kısım ve oyun alanları bulunuyor.

İHH’nın Bangladeş’te açtığı Togra ve Darul İman yetimhanelerinden sonra faaliyete giren Fatih Sultan Mehmet Yetimhanesi, Cox Bazar bölgesinde yetim çocuklar için inşa edilen ilk yapı olma özelliğini taşıyor. Vakfımız ayrıca Dakka ve Gazipur’da hizmete girecek, Babul Amman ve II. Abdülhamid Kardeşlik Yetimhaneleri’nin inşaat çalışmalarını da sürdürüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024