İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Filistin’e özgürlük konvoyu Konya’da
Filistin’e gidecek olan Özgürlük Konvoyu gittiği her ilde büyük ilgi görüyor. Konya halkı, Mevlana’nın vuslatı olarak kabul edilen Şeb-i Arus gecesinde gelen konvoy ekibini bağrına bastı.
Avrupa, Ortadoğu, Türkiye 18.12.2009

Filistin’e gidecek olan Özgürlük Konvoyu gittiği her ilde büyük ilgi görüyor. Konya halkı,  Mevlana’nın vuslatı olarak kabul edilen Şeb-i Arus gecesinde gelen konvoy ekibini bağrına bastı. Dün akşam saatlerinde konvoy şehrin girişinde Filistin bayraklarıyla karşılandı. Duyarlı vatandaşlar soğuk havaya rağmen şehrin girişinde saatlerce konvoyu bekledi. 

Konvoy, geceyi Selçuklu Kültür Merkezi’nde geçirdi. Ekiptekiler spor salonunda yanlarında taşıdıkları uyku tulumlarında uyudular. 

Sabah saat 10:00’da Salı Pazarı’nda miting düzenlendi. Mitinge Konya halkından geniş katılım oldu. Konyalılar ellerinde Filistin bayraklarıyla miting alanına akın ettiler. Alanda dev Filistin bayraklarıyla Gazze halkına destek mesajları gönderildi. 

Mitingde Konya Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Latif Selvi yaptığı konuşmada “Gazze’ye gidecek bütün ekibi selamlıyorum. Bu duyarlılık bütün dünyaya örnek olsun” dedi. 

Saadet Partisi Konya İl Başkanı Veli Tolu “Gazze insanların vicdanıdır. Herkesi Gazze’ye sahip çıkmaya davet ediyoruz” şeklinde konuştu. 

Konvoyun İngiltere Organizasyon Sorumlusu Kevin Ovenden ise 

Türkiye’de çok sıcak karşılandıklarını, Türkiye halkını Filistin konusunda çok duyarlı olduğunu belirtti. 

Konvoyun Türkiye sorumlusu İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım ise “İngiltere’dekiler ailelerini, çocuklarını terk edip Gazze’ye gidiyorlar ise bize düşen çok görev var. Biz Müslümanlar olarak oradaki kardeşlerimize destek olalım. Eğer bu konvoy Mısır’da Gazze’ye alınmazsa herkesi sokaklara çıkmaya davet ediyorum” diye konuştu. 

İslam ülkeleri liderlerine seslenen Yıldırım, “Özellikle Arap liderlere sesleniyorum. Gazze düşerse siz de düşersiniz. Gazze hepimizin davasıdır. Herkesi bu konvoya destek olmaya çağırıyorum” dedi. 

Mitingden sonra grup dağıldı. Konvoy ekibi Konya’daki programının ardından Adana’ya doğru yola çıktı. 


İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024