İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gambiya’da ‘‘Bahçe Tarım Okulu Projesi’’ tamamlandı
Afrikanın şirin ülkesinde kalıcı bir projeyi daha tamamladık. İHH tarafından, Gambiya’da Sukutu Köyü Kuran Kursu’nun bahçesinde zirai üretim yapabilmek için ‘‘Bahçe Tarım Okulu’’ açıldı.
Afrika, Gambiya 27.06.2012

Gambiya’da Sukutu Köyü Kuran Kursu’nun bahçesinde zirai üretim yapabilmek için ‘‘Bahçe Tarım Okulu’’ açıldı. Üretim için gerekli olan teknik malzemeler okulun bahçesine kuruldu.

Gambiya Cumhuriyeti, Afrika'nın en küçük ülkesidir. Gambiya, 18 Şubat 1965 tarihinde Birleşik Krallık'tan bağımsızlığını elde ederek İngiliz Milletler Topluluğu'na girmiştir. Ülkenin başkenti Banjul'dur. Ülke nüfusunun %90'ından fazlası Müslüman’dır. Sukuta Köyü ülkenin batısında yer alan 35000 nüfuslu bir yerleşim yeridir. Bu köyün %70'i yoksulluk sınırının altında yaşamaktadır.

İHH İnsani Yardım Vakfı, yaptığı acil yardımlara ek olarak bölge insanın kendi ihtiyaçlarını karşılaması için kalıcı projeler üretmeye devam ediyor. İHH bu kapsamda, Sukuta Köyü Kuran kursunun bahçesinde zirai üretim yapabilmek için  Bahçe Tarım Okulu açtı. Bunun için ihtiyaç duyulan bahçecilik aletleri satın alınarak, açılan kuyudan ekili alanlara su taşımak için gerekli olan elektrikli tesisatın kurulumu gerçekleştirildi.

Sukuta Köyünde faaliyet gösteren ve hâlihazırda 40 öğrenciye ev sahipliği yapan Kuran Kursu, dışarıdan aldığı yardımlar olmadan kendini idare edecek imkânlardan yoksundu. Projenin hayata geçirilmesiyle birlikte öncelikle kurs öğrencilerinin temel gıdalarını temin etmesi sağlandı, daha sonra ürünlerin satılması ile elde edilen gelirlerle kursun diğer ihtiyaçları giderildi.

Öte yandan, bu projeden ilk etapta 40 öğrenci ve kursta görev yapan öğretmenlerin istifade etmesiyle, kuran kursunun daha sağlıklı ve nitelikli bir eğitim vermesi sağlandı.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Afganistan’da on binlerce kişiye insani yardım
İHH’dan Afganistan’da on binlerce kişiye insani yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, Afganistan’daki insani yardım çalışmalarını 2024 yılında da sürdürdü. Vakıf; farklı alanlardaki çalışmalarıyla on binlerce kişiye destek ulaştırdı.
22.01.2025
İHH, 2024 yılında Filistin’de yüz binlerce kişiye ulaştı
İHH, 2024 yılında Filistin’de yüz binlerce kişiye ulaştı
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altında olan Filistin’e 2024 yılında 460 TIR insani yardım malzemesi gönderdi. Gönderilen yardımlar yüz binlerce kişiye ulaştı.
19.01.2025
İHH, Suriye’ye 2024 yılında 1.194 tır yardım malzemesi gönderdi
İHH, Suriye’ye 2024 yılında 1.194 tır yardım malzemesi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı, 2024 yılında Suriye’ye bin 194 tır insani yardım malzemesi gönderdi. Gönderilen yardım malzemeleri 400 bin kişiye ulaştırıldı.
15.01.2025