İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze ablukası bütün şiddetiyle devam ediyor
Mısır’a açılan ve Gazze için hayati öneme sahip olan Refah sınır kapısındaki kısıtlamalar bütün sertliği ile devam ediyor. Refah sınır kapısından hiçbir yardım malzemesi ve ticari amaçlı malzemenin Ga
Filistin 08.06.2011

Mısır’da gerçekleşen halk devriminin ardından Mısır geçici hükümeti Gazze’ye açılan Refah sınır kapısının açıldığını duyurmuş ve ambargonun bu kapıdan giren malzemeler ile delindiğini ifade etmişti. Ancak sınır kapısındaki keyfi uygulamalar devam ediyor. Bir gün açılan kapı ertesi gün tamamen kapatılabiliyor.

Refah sınır kapısının açık olduğu dönemlerde bile söylenenin aksine ambargo bütün şiddetiyle devam ediyor. Bölgeden gelen haberler aslında Refah sınır kapısının açılmadığını gözler önüne seriyor. Sınır kapısı açıldı iddialarının ortaya atıldığı dönemde geçici Mısır yönetimi sınır kapısından günde yalnızca 600 kişinin yararlanabileceği kararını aldı ve halkı 3 gruba ayırdı. 

İlk grup içerisinde bayanlar ve 18 yaşını doldurmamış çocuklar bulunuyor. Bu gruba dahil olan kişiler özel izin almadan kapıyı kullanabilme hakkına sahip olurken kapıdan vize alabiliyorlar. İkinci grup ise 18 ila 40 yaş arasındaki kişiler. Bu kişiler kesinlikle özel izne tabi olmak ve mutlaka 3. bir ülkenin vizesine sahip olmak durumundalar.  Aksi halde kapıdan geçişlerine izin verilmiyor. Bu gruplardan farklı olarak bir de İsrail’in isim isim belirlediği kişiler var. Sayıları yaklaşık 15 bin olan bu kişiler sınır kapısından geçmek bir yana sınır kapısına yanaştırılmıyorlar bile.

Tamamen açıldığı iddia edilen sınır kapısı ile ilgili bir diğer hususta kapıdan malzeme geçişleri ile ilgili. Gazze’de bulunan kaynaklar sınır kapısının bu noktada tamamen açıldığını yalanladılar. Hala sınır kapısından yardım malzemelerinin ve ticari amaçlı malzemelerin geçişine izin verilmiyor. Kapıdan geçebilen malzemeler yalnızca İsrail tarafının onaylanan malzemeler.

Gazze’de ilaç ve tıbbi malzeme konusunda büyük sıkıntılar yaşanmaya devam ediyor. Gazze’de hala 120 kalem ilaca ulaşılamıyor. Bu ilaçların girişine hiçbir şekilde izin verilmiyor. Hastanelerde ameliyatlarda kullanılan serum, narkoz ve pek çok ilaç bulunamıyor. Ve durum ameliyatların büyük riskler altında yapılmasına sebep oluyor.

Özgürlük Filosu ön kabul formunu doldurmak için TIKLAYIN.

Online Bağış için tıklayınız.

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız.

Ayrıca GAZZE yazıp 3072'ye mesaj göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024