İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’de insanlık dramı her geçen gün büyüyor
Mısır’da Mursi yönetimine karşı yapılan askeri darbe en çok mazlum Gazze halkını olumsuz etkiliyor. Özellikle Gazze’nin dünya ile bağlantı kurduğu tek sınır kapısı olan Refah Sınır Kapısı’nın da kapatılmış olması, Gazzelilerin gıda, ilaç ve akaryakıt sıkıntısı çekmesine neden oluyor. Yaklaşık 20 gündür Gazze’ye hiçbir temel ihtiyaç malzemesi girmiyor.
Filistin, Filistin-Gazze, Ortadoğu 21.07.2013

Yaklaşık 20 gündür Gazze’ye ne ilaç giriyor ne de gıda malzemesi

İHH İnsani Yardım Vakfı Gazze Sorumlusu Mehmet Kaya, Mısır’da yapılan darbeden sonra Gazze’deki durumun gün geçtikçe kötüye gittiğini belirtti. Kaya, “Mısır’da 30 Haziran’da Mursi muhaliflerinin başlatmış oldukları gösterilerden 5 gün önce, ordu Gazze’ye giden tünelleri tespit etmeye başlamıştı. Darbe yapıldıktan sonra ise, Mısır’ın Refah bölgesine sürekli asker yığıldı ve tüneller kapatıldı. Bu süreçten sonra Gazze’den dışarıya tedavi amaçlı gidenler bile Kahire Havaalanı’nda bekletilmeye başlandı” dedi.

Gazze’nin durumu her geçen gün zorlaşıyor

Gazze’nin nefes almasını sağlayan tünellerin kapandığını belirten Kaya, “Önemli ihtiyaç maddeleri bu tünellerden içeriye girmekteydi. İnşaat malzemeleri Gazze’ye giremiyor. Bu da içerideki yapı malzemelerinin 3 katı daha fazla pahalı olmasına neden oluyor. Bu sebeple İHH’nın Gazze’de başlattığı yerleşim sitelerinin ihaleleri de yapılamıyor. Yaklaşık 20 gündür Gazze’ye hiçbir temel ihtiyaç malzemesi girmiyor. Şimdilik idare edebiliyoruz ancak Gazze halkı buna ne kadar dayanabilir kestiremiyoruz.” dedi.

Böyle devam ederse Gazze’de içme suyu sıkıntısı yaşanacak

Ülkede akaryakıt ihtiyacının da had safhada olduğunu belirten Kaya, “Akaryakıtlar hayatın her noktasında kullanılıyor. Hastanelerde ve su kuyularında elektrik olmadığı zamanlarda jeneratörleri çalıştırmak için akaryakıtlar kullanılıyor. Eğer böyle devam ederse Gazze’de hem hastane hem de içme suyu sıkıntısı yaşanacak. Mısır’a götürülemeyen hasta insanlar, burada da tedavi edilemeyecek” dedi.

 

Mısır’ın içinde bulunduğu belirsizlik Gazze’yi de etkileyecek

Mısır’daki belirsizliğin Gazze’nin siyasi istikrarını da olumsuz etkileyeceğini söyleyen Kaya, “Filistin’deki iç barış meselesi zaten kilitlenmiş durumdaydı. Hem maddi hem de manevi anlamda zorluk çeken Gazze halkı, ablukanın büyümesi ile daha da zor günler yaşayacak. İnşaat sektöründeki gerileme, işsizliği daha da artırıyor” dedi.

İHH Ramazan’da da Gazze’nin yanında

Son olarak Gazzelillerin Ramazan ayında yardım kuruluşlarından daha fazla destek beklediğini söyleyen Kaya, “İHH Ramazan ayının başından itibaren 3600 aileye gıda paketi, 2000 aileye de sıcak iftar yemeği dağıtımı yaptı. Bu sebeple Gazzeli Müslümanlar İHH’ya teşekkürlerini bildiriyorlar” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022