İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazze’deki mazlumlara sıcak aş
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın 2016 yılında Gazze’de açılışını gerçekleştirdiği Mavi Marmara Şehitleri Aşevi, mazlum Gazze halkının yemek ihtiyacını karşılamaya devam ediyor.
Filistin-Gazze 05.02.2018

2006 yılından bu yana İsrail’in ablukası altında bulunan Gazze’de insani kriz devam ediyor. Sistematik bir şekilde soykırıma tabi tutulan Gazze’de yaşam hala dışarıdan gelecek insani yardım malzemeleri ile sürdürülüyor. İHH İnsani Yardım Vakfı ise krizin başladığı ilk günden bu yana olduğu gibi Gazzelileri yalnız bırakmıyor.

gazzedeki-mazlumlara-sicak-as-1.jpg

Yılda 72 bin Gazzeliye sıcak aş

2016 yılında iş adamı Talip Kahraman’ın destekleriyle inşa edilen ve yine aynı yıl hizmete giren Gazze’deki Mavi Marmara Şehitleri Aşevi, Sıcak Yemek Dağıtım Projesi kapsamında haftanın 5 günü dağıtımlarına devam ediyor. Günlük olarak 300 kişinin sıcak yemeğe ulaştığı projeden yılda 72 bin Gazzeli istifade ediyor. İHH İstanbul Gönüllüleri’nin destekleriyle devam eden projede Ocak ayı itibariyle istifade eden sayısı 7 bin 500’e ulaştı.

gazzedeki-mazlumlara-sicak-as-2.jpg

“Destek gelirse kapasitemizi 2 bine çıkarabiliriz”

İHH Ortadoğu Masası Koordinatörü Emre Kaya, dağıtımların İHH Temsilciliğinin yanı sıra ağır hastalıkların olduğu sağlık merkezlerinde, darülacezelerde, yetimhanelerde ve bazı durumlarda muhtaç ailelerin evlerine götürmek suretiyle yapıldığını belirtti. Kaya, aşevinin günlük kapasitesinin normal zamanda 2 bin kişiye kadar çıkabileceğini fakat yeterli desteğin olmaması nedeniyle 300 kişilik sıcak aş çıkarabildiğini sözlerine ekledi.

gazzedeki-mazlumlara-sicak-as-3.jpg

Hayırseverlerin destekleriyle Mavi Marmara Şehitleri Aşevi, dağıtımlarına devam edecek.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024