İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Gazzeli çocuk ve kadınlara psikolojik destek
Bayan gönüllülerimizin desteği ile Gazze’de savaş ve işgalin mağdurları olan kadın ve çocuklar için psikolojik ve sosyal destek projesi hayata geçirildi. Proje kapsamında, Gazze’de yaşanan savaş ve iş
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 15.12.2010

Yaşanan savaş ve işgaller en fazla kadın ve çocukları etkiliyor. Savaş ve işgaller, kurşunlar hayatta kalma mücadelesi veren çocuk ve kadınların psikolojilerini de olumsuz yönde etkilerken, kapanmaz yaralar açılmasına sebep oluyor.

Gazzeli çocuklar ve kadınlar da yaşadıkları işgal ve savaştan olumsuz yönde etkileniyorlar. Gazze halkına her türlü desteği veren İHH İnsani Yardım Vakfı, Gazze’de yaşayan kadın ve çocuklara yönelik psikolojik destek çalışmaları da yürütüyor. İHH bayan gönüllülerinin desteği ile Gazze’de savaş ve işgalin mağdurları olan çocuklar için psikolojik ve sosyal destek projesi hayata geçirildi. Çeşitli aşamalardan oluşan proje kapsamında, Gazze’de yaşanan savaş ve işgalden olumsuz etkilenen çocuklara ve ailelerine yönelik kişisel gelişim seansları, aile bilinçlendirme programları, sosyal bilinçlendirme programları ve gezi programları düzenledi.

Uzmanlar tarafından gerçekleştirilen programlarda çocuklara, etkileşimli diyalog kurma, özgüven ve karakter gelişimi gibi konularda destek sağlandı. Uzmanlar aile bilinçlendirme programları kapsamında evlere 675 ziyaret yaparak yaklaşık 2 bin kişiye ulaşıldı. Ev ziyaretlerinde güncel olaylara gerçekçi bakış, ailenin bilinçli olmasının önemi, çocukların alt ıslatmasından kaynaklanan sıkıntılardaki davranış biçimi anlatılmış ve bazı önerilerde bulunuldu. Ayrıca projesi kapsamında 2 gezi organizasyonu düzenlenerek, çocukların stres atmaları, rahatlamaları sağlandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024