İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Irak’ta hüzünlü bayram
İHH ekipleri, Amerikan işgalinin devam ettiği Irak’taydı. Irak’ın çeşitli bölgelerinde kesilen kurbanlar ihtiyaç sahibi ailelere dağıtıldı. İşgal sonrası kurulan ve insan hakları mücadelesi veren sivi
Ortadoğu 05.12.2009

Irak'a üç ayrı grup olarak giden IHH ekipleri kuzey, orta ve güney Irak'ta çalışmalar yürüttü.

Bağdat ve civarındaki kurban organizasyonu için Irak'a giden ekip, ilk gün Irak'ın sivil toplum örgütleri ve siyasetçileriyle temaslarda bulundu.

Sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle yapılan görüşmelerde yaşadıkları sakıntılar dinlendi, projeleri not alındı ve ortak çalışmalar gözden geçirildi. 

 

Türkiye halkına hem yardımlarından hem de desteklerinden dolayı çok teşekkür eden Irak'lı sivil toplum kuruluşu temsilcileri, Türkiye Parlamentosunun da Irak'ın işgal planı olan tezkereyi reddederek tarihi bir sorumlulukla hareket ettiğini belirterek gösterilen duyarlılığa teşekkür ettiler.

 

Irak'ın yeraltı ve yerüstü zenginlikleri ve insan kaynağı bakımından kendine yeter bir ülke olduğunu, ama uzun süren savaşlardan dolayı ne insan ne de diğer kaynaklarını iyi kullanamadığı için yoksulluğa itildiğini, bu kaynakların doğru kullanımı konusunda Türkiye’nin birikimine ihtiyaçları olduğunu vurguladılar.

 

 

İHH ekibi, Nahrain kurumu ile kurban kesim mahallerine nezaret edip yoksullara kurban eti dağıtımında bulundu.

 

Öğleden sonra ise Filistin Mülteci kampında kurban kesimi ve dağıtımında bulunuldu. Filistinliler Türkiye halkının Gazze saldırıları sırasında ve sonrasındaki duyarlılıklarına çok müteşekkir olduklarını, kendilerini en yalnız hissettikleri anlarında yanlarında sadece Türkiye halkını gördüklerini, Türkiye halkının Kudüs ve Filistin davasına desteklerinin devamını talep ettiler.

 

 

IHH ekibi daha sonra Bağdat'ın 180 km kuzeydoğusunda bulunan ve ABD işgaline karşı direnişin en şiddetli olduğu Diyala bölgesindeki Samarra ve Miktadiye (Şehreban) şehirlerine geçerek, bu bölgede insani yardım faaliyetlerinde birlikte çalışılan Happy Family kuruluşuyla beraber Kurban kesimi ve dağıtımında bulundu. 

Yoksulluğun çok belirgin olduğu bu bölgede özellikle yetim aileler tek tek ziyaret edilip maddi - manevi destek sağlandı. 

Irak'ta 2008 yılının başından bu yana düzelme olduğu vurgulanıyor ancak 1.5 milyon  kişinin öldüğü,  5  milyon  yetimin,  3  milyon  dulun, 3  milyon  iç  göçmen, 3  milyon dış göçmenin bulunduğu ülkeyi, eğer  tedbir alınmazsa çok  daha  büyük  bir  sosyal  felaketin  beklediği görülüyor.  

 Kısa bir sürede Irak'lı Müslümanlarla yoğun bir duygusal bağ kuran ekibimiz dualar ve selamlar arasında Irak'tan uğurlandı.  


İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024