İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Adem Özköse ve Hamit Coşkun’dan müjdeli haber
Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Özköse ve Coşkun hakkında açıklama yaptı. Belgesel çekimi için Suriye’nin İdlib şehrine giden ve 6 gündür kendilerinden haber alınamayan Adem Özköse ve Hamit Coşkun i
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 15.03.2012

Belgesel çekimi için Suriye’nin İdlib şehrine giren ve 6 gündür kendilerinden haber alınamayan Adem Özköse ve Hamit Coşkun ile ilgili müjdeli haber Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç’tan geldi. Arınç, gazetecilerin sağ olduklarını ve geri getirilmeleri için çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Milat Gazetesi yazarı ve Gerçek Hayat dergisi Ortadoğu Temsilcisi Adem Özköse ile Kameraman Hamit Coşkun yaklaşık 10 gün önce belgesel çekimi için Hatay’dan Suriye’nin İdlib şehrine gitmiştiler.

10 Mart’ta yakınlarına İdlib civarında olduklarını ve yaşananları görüntülediklerini aktaran Özköse ve Coşkun’dan o tarihten itibaren haber alınamamıştı.

Bölgeden iki gazeteci için çeşitli bilgiler gelirken resmi olarak hiçbir açıklama yapılmadı. Özköse ve Coşkun için tedirgin bir bekleyiş sürerken bugün müjdeli haber Bülent Arınç’dan geldi.

Arınç tarafından yapılan açıklamada, ''Bugün sağ oldukları ama Suriye rejim yanlısı görevlilerin elinde bulunduklarına dair haber alındı. Öncelikle memnunum. Hayatta olduklarının haberini aldık. Onların Türkiye'ye getirilmelerini de Dışişleri Bakanlığımız takip edecek'' denildi.

Mavi Marmara gazisi de olan gazeteci Adem Özköse ve kameraman Hamit Coşkun’a en yakın zamanda kavuşmayı temenni ediyoruz.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023