İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Güngören’den Suriye halkına yardım
Güngören Suriye Yardımlaşma Platformu’nun topladığı yardımlar İdlib’e ulaştı.
Ortadoğu, Suriye, Türkiye 05.01.2013

İstanbul’un Güngören ilçesinde faaliyet gösteren çok sayıda sivil toplum kuruluşunu bir araya getiren Suriye Yardımlaşma Platformu İdlib’e gıda, kıyafet ve sağlık malzemesi gönderdi.

Hakça-Der önderliğinde pek çok sivil toplum kuruluşunun katılımıyla oluşturulan Güngören – Suriye Yardımlaşma Platformu 20 günde 3 tır ve 1 kamyon yardım malzemesi topladı. İHH İnsani Yardım Vakfı yetkilileri tarafından Suriye içerisinde götürülen yardım malzemeleri İdlib şehrinde mazlum halka dağıtıldı.

Yardım malzemelerini taşıyan tırlar Güngören Akıncılar Camii önünden Güngören Belediye Başkanı Şakir Yücel Karaman, Ak Parti İlçe Başkanı Ercüment Sever, Hakça-Der Başkanı Nurettin Seyyar, Güngören Müftü Vekili Ahmet Ali Gencel ve platformdaki yetkililer tarafından dualarla uğurlandı.

İHH İnsani Yardım Vakfı aracılığıyla bölgeye ulaştırılan yardımlar 27 ton un, 6 bin 500 adet battaniye, 5 bin adet çorap ile bay, bayan ve çocuk kıyafetleri, çocuk maması, süt, süt tozu, ilaç, tıbbi malzeme, pirinç ve bulgur benzeri kuru gıda, temizlik ve mutfak malzemelerinden oluşuyor.

Güngören Suriye Yardımlaşma Platformu adı altında bir araya gelen sivil toplum kuruluşları arasında; Hakça-Der, Haznedar Kuyulu Camii, Hilal Vakfı, Haznedar Gençlik Derneği, Rize Çayeli Buzlupınar Köyü Derneği, Malatya Kale İlçesi Bent Köyü Derneği, Muş Varto Yardımlaşma Derneği, Trabzon Arsin İlçesi Derneği, İlim Yayma Cemiyeti Güngören Şubesi, 24 Erzincanlılar Derneği, Haznedar Hicret İlim Hizmet Derneği, Trabzon Maçka Kırantaş Derneği, Rize Çayeli Senöz Vadisi Derneği, Akıncılar Cami Derneği, Medhal İlim Araştırma Derneği, Rize Çayeli Çeşmeli Köyü Derneği, Hak-Der Kültür ve Yardımlaşma Derneği, Günder Kültür Dayanışma Derneği, Beyoğlu Din Görevlileri Derneği, Behram Cansızoğlu İlim Kültür Derneği, Serder-Serince Derneği, Diyarbakır Üçpınar Vakfı, Mardin Kızıltepe Derneği, Malatya Kale İlçesi Aluçlular Derneği ve Malatya İkizpınar Köyü Derneği yer alıyor.

Online Bağış için Tıklayın

Banka Hesap Numaraları için Tıklayın     


İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022