İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Halep’te 400 bin sivil katliamla karşı karşıya
Rusya ve rejim güçlerinin Halep merkeze yönelik başlattığı saldırılar nedeniyle 400 binden fazla sivil katliamla karşı karşıya.
Suriye 29.04.2016

Rusya ve rejim güçlerinin Halep'te muhaliflerin kontrolündeki Kellese, Sukeri, Bustan el Kasr, Sahur ve Cub el-Kube semtlerindeki sivil yerleşim yerlerine yönelik saldırıları artarak devam ediyor.   

Özelikle son bir hafta içerisinde Rus jetleri Halep’e her gün 20’nin üzerinde hava saldırısı düzenliyor. Hastaneler, okullar, pazarlar ise en büyük hedefler arasında. Halep’teki son çocuk doktoru da hastaneye yapılan Rus saldırısında hayatını kaybetti.

Ayrıca rejim kuvvetleri, başlattıkları kara operasyonuyla Halep’e tek giriş yolu olan Kastillo bölgesini de ele geçirmeye çalışıyor.

Bölgeye tek giriş olan Kastillo yolu Esed rejimi tarafından ele geçirilirse halk ya Türkiye sınırına kaçacak ya da evlerini terk etmeyenler açlıktan veya saldırılardan dolayı hayatını kaybedecek.

Rusya ve rejim güçlerinin Halep merkeze yönelik başlattığı saldırılar bu şekilde devam ederse 400 binden fazla sivil katliamla karşı karşıya kalacağı bildiriliyor. 

Türkiye sınırına doğru kitlesel bir göç hareketi olması durumunda bölgenin demografik yapısının değişmesine neden olacak.

İlgili haberler
Tümünü Gör
Suriye’deki yetimlere bayramlık kıyafet desteği
Suriye’deki yetimlere bayramlık kıyafet desteği
Suriye’de yaşayan 16 bin 400 yetime İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından bayramlık kıyafet hediye edildi.
15.06.2024
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İHH, Gazze’deki İsrail soykırımına karşı oturma eylemi başlattı
İstanbul Sultanahmet Meydanı’nda İHH İnsani Yardım Vakfı öncülüğünde, işgalci İsrail'in Gazze'deki soykırımına tepki göstermek amacıyla oturma eylemi başlatıldı.
24.04.2024
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024