İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Hemşire Gülay Zorlu
Bu görevde hayatımın iş anlamında en yoğun, en mutlu ve en üzüntülü günlerini bir arada yaşadım.
20.09.2010

İHH’nın Afrika’da gerçekleştirdiği katarakt projesinde iki kez görev aldım. Bu görevde hayatımın iş anlamında en yoğun, en mutlu ve en üzüntülü günlerini bir arada yaşadım. Yoğunluk, hasta sayısının çok fazla olmasındandı.

Özellikle Nijer’de on gün kalacaktık ve bu kadar kısa sürede yapacak o kadar çok işimiz vardı ki. Geç saatlere kadar çalıştığımız zamanlar oldu. Ameliyat yapacağımız binanın önünde izdiham derecesinde bir kalabalık oluşmuştu. Hastaların çoğu buraya bir kaç günde, yakınlarının yardımıyla yürüyerek gelmişti. Gelenlerin pek çoğunun iki gözü de görmüyordu. Hastalarımız tedavi olabilmek için bizlere tam anlamıyla güveniyordu. Lokal anestezi normalde ağrılı bir işlemdir; hastayı uyuşturmak için iğne yapılır. Bu esnada bile hiç bir direnç göstermiyorlardı, adeta bizlere teslim olmuş gibiydiler. Hepsinin isteği tek bir şey vardı; gözlerinin açılması. Bunun için her türlü acıya katlanmaya razıydılar. Burada katarakt gibi basit ve tedavisi mümkün bir hastalıktan bu kadar çok insanın kör olması bizi çok üzüyordu. İHH’nın katarakt projesi olmasaydı bu insanların tedavi olması nerdeyse imkansız. Buraya böyle bir hizmet veren başka bir kuruluş yok. Hastalarımızın tedavileri tamamlandıktan sonra görmeye başlamaları bizi ekip olarak çok mutlu etti. Burada insanlar yoksulluk ve susuzluğun yanında bir de körlükle savaşıyorlar. Nijer ve Sudan’a gidene kadar hayatın hep çok zor olduğunu düşünürdüm. Ancak oralardaki yaşamı gördükten sonra her şeye şükreder oldum. Buradaki insanlara yardım elimizi uzatmakta bu kadar geç kaldığımız için kendimize kızıyorum. “Afrika Katarakt Projesi”nin giderek büyümesi ve sürekli olması, Afrika insanı için umut olmaya devam edecektir.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024