İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Amasya’dan Arakanlılara köy
Amasya İHH İnsani Yardım Derneği, Bangladeş’teki Arakan kamplarında bin kişinin barınabileceği bambu evlerden köy inşa etti.
Arakan, Bangladeş 14.09.2018

Yarım asırdan fazla bir süredir devamlı zulme uğrayan Rohingya halkı sürekli olarak Arakan’dan göç etmek zorunda kalıyor. Ağustos 2017’de başlayan ve eşi benzeri olmayan son göç dalgası, Arakan’daki zulmün hangi boyutlara ulaştığını tam anlamıyla gösteriyor. Yaşanan son krizden bugüne kadar yaklaşık 800 bin kişi Bangladeş’e göç etmek zorunda kaldı. Göçle birlikte Bangladeş’te yaşayan Rohingyaların sayısı 1 milyon 300 bine ulaştı.

ic1.jpeg

İHH İnsani Yardım Vakfı ise 1996’dan beri Arakan için çalışma yürütüyor. 25 Ağustos 2017’den bugüne kadar İHH, Arakanlılar için toplamda 7 bin 432 bambu ev kurdu. Bambu evlerin bir kısmı da Amasya İHH öncülüğünde ve Amasya halkı ile hayırseverlerin destekleriyle kuruldu. Amasya İHH tarafından kurulan köydeki bambu evlerde bin kişi barınabilecek.

ic2.jpeg

Destekte bulunmak için

İHH aracılığıyla Arakanlılara yardımda bulunmak isteyen bağışçılar, ARAKAN yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Yine İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla da yine ARAKAN koduyla bu yardımlara destek olabiliyor.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

ic3.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022