İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Humus’ta toplu katliamlar
Suriye’nin Humus kentinde olayların başladığı günden itibaren en az 12 bin sivilin hayatını kaybettiği, 25 bin kişinin de yatağa mahkum olduğu, 5 kez de toplu katliam yapıldığı bildirildi.
10.01.2014

Beşar Esed rejimin 2011 Mart ayında başlattığı saldırılar 3 yıldır tüm dünyanın gözleri önünde sürüyor. Bu süre zarfında Suriye'de 100 binin üzerinde sivil insan hayatını kaybetti. Şehirler birer harebeye döndü.

Humus’taki STK’ların biraraya gelerek oluşturduğu Özgür Meclis, kentin son durumu hakkında bir rapor hazırladı.

Başkanı Muhammed el Cendeli tarafından İHH’ya ulaştırılan raporda, kentte bugüne kadar 12 bin kişinin öldürüldüğü, 25 bin kişinin de çeşitli yerlerinden kalıcı hasar aldığı için yatağa mahkum olarak yaşayacağı, 9 bin kişinin ise kayıp durumda olduğu belirtildi.

Ancak bazı bölgeler ile iletişime geçilemediği ve bazılarının ise rejimin elinde olduğu için ölü ve yaralı sayısının bu rakamların çok üzerinde olduğu tahmin ediliyor.

 

1315 çocuk öldürüldü 

Çocuk ve kadın ölümlerine yer verilen raporda rejim kuvvetlerinin yaptığı saldırılarda Humus'ta 1315 çocuk, 893 de kadının öldürüldüğü kaydedildi. Saldırılarda hayatını kaybeden çocukların çoğunun ise okullarda hayatını kaybetttiği belirtildi.

Rejim kuvvetlerinin El sana, Keremelzeytun, Deyr baalbe, Huvle, Baba Umar mahallelerinde olmak üzere 5 kez toplu katliam yaptığı ifade edilen raporda, buralardaki cesetlerde yapılan incelemelerde de kesici aletlerle insanlara işkence edilerek öldürüldüğü kaydedildi.

 

Ülkenin yüzde 40'ı hasarlı

Rapora göre Humus, Şam'dan sonra yüzde 40'lık oranla en çok tahrip edilen ikinci şehir.
Rejim kuvvetlerinin Suriye genelinde düzenlediği saldırılarda sivil insanların yaşam alanları hedef alınıyor.

Humus merkezde toplam da 60 bin 832 ev yıkılmış durumda, 350 bin kişi ise bölgeyi terk ederek Suriye içinde başka şehirlere veya komşu ülkelere sığınmış bulunuyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024