İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İdliblilere 10 bin paket yardım
Suriye’nin İdlib ilinin kırsal kesimlerine yönelik Beşar Esed rejimi ve destekçilerinin hava-kara saldırıları nedeniyle Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere doğru göç eden sivillere İHH tarafından 10 bin adet acil yardım paketi dağıtıldı.
28.01.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından Suriye’nin İdlib ilinin kırsal kesimlerine yönelik Beşar Esed rejimi ve destekçilerinin hava-kara saldırıları sonucu Türkiye-Suriye sınırındaki bölgelere doğru göç eden sivillere 10 bin adet acil yardım paketi dağıtıldı.

İHH Suriye Çalışmaları Medya Sorumlusu Selim Tosun, yaptığı açıklamada, Kasım 2019’un başından bu yana İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi sınırları içerisinde yer alan çeşitli bölgelerde yerinden edilen sivillerin sayısının 500 bini aştığını söyledi. Göç yolundaki ailelere acil yardım paketi dağıttıklarını anlatan Tosun, “Son 24 saat içerisinde sivil yerleşimlere yönelik saldırıların yoğunlaştırılması nedeniyle en az 25 bin kişi daha göç yoluna düştü. Bu sayı sürekli artıyor. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak göç yolundaki ailelere acil yardım paketleri dağıtıyoruz. Dağıtmış olduğumuz paketlerin içerisinde konserve, su, kek, ekmek ve meyve suyu bulunuyor” dedi. Tosun, göç yolundaki aileler için acil olarak çadır kurulumlarının sürdüğünü ve temel yaşam malzemesi desteğinde bulunulduğunu belirterek aynı zamanda savaş mağduru siviller için çadıra bir alternatif olarak briketten ev inşasının da sürdüğünü sözlerine ekledi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

Yardım için

İHH aracılığıyla İdlib’de göç etmek zorunda kalan sivillere destek olmak isteyen bağışçılar, SURIYE yazıp 3072’ye SMS göndererek 5 TL yardımda bulunabiliyor. Daha fazla bağış yapmak isteyenler ise İHH’nın internet sitesi ve banka hesapları yoluyla yine SURİYE koduyla bağışta bulunarak savaş mağduru ailelere destek verebiliyor.

1g9a6024.jpg

İlgili haberler
Tümünü Gör
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’daki büyük sel felaketinde 753 kişi hayatını kaybetti
Endonezya’da özellikle Sumatra Adası’nı etkisi altına alan şiddetli muson yağmurları, geniş çaplı sel ve toprak kaymalarına neden oldu. İHH İnsani Yardım Vakfı, Endonezya’da selden etkilenen afetzedelere yardım ediyor.
03.12.2025
İHH, Gazze’de enkaz temizliği ve su dağıtım çalışmalarını sürdürüyor
İHH, Gazze’de enkaz temizliği ve su dağıtım çalışmalarını sürdürüyor
Apartheid rejimi İsrail’in sistematik saldırıları sonucu harabeye dönen Gazze’de, İHH İnsani Yardım Vakfı enkaz kaldırma çalışmalarını yürütüyor ve bölge halkına temiz su dağıtımı gerçekleştiriyor.
24.10.2025
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Afganistan’da halk kuraklık sebebiyle zor günler yaşıyor
Uzun yıllar süren savaş ve işgaller sebebiyle büyük yıkımların yaşandığı Afganistan, büyük bir kuraklıkla karşı karşıya. En yoğun şekilde Paktika vilayetinin etkilendiği kuraklık sebebiyle halk, gıdaya ulaşma noktasında büyük zorluklar yaşıyor.
25.08.2025