İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İdlib’te kadın ve çocuklar için sağlık merkezi açıldı
Kuveyt Qawafil, İHH ve Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) tarafından Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Meşhed Ruhin bölgesinde inşaatı tamamlanan ‘El Fevz Sağlık Merkezi’ hizmete açıldı.
Suriye 29.11.2022

Kuveyt merkezli Qawafil Kurumu, İHH İnsani Yardım Vakfı ve Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) ortaklığıyla inşaatı tamamlanan ‘El Fevz Sağlık Merkezi’ düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Kadın ve çocuk sağlığı, diş kliniği ve acil servis gibi birimlerin bulunduğu merkezde bir pratisyen hekim, bir diş hekimi, bir ebe ve bir hemşire görev alıyor. Merkezden, günlük 50 kişinin istifade etmesi bekleniyor.

img_9669.jpg

İHH Suriye Çalışmalarından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Yakup Işık, yaptığı açıklamada, El Fevz Sağlık Merkezi’nin 50 bin kişinin yaşadığı bir bölgede hizmet vereceğini söyledi.

Işık, projenin paydaşları hakkında da bilgi vererek,

‘‘Bu proje için Kuveyt Qawafil Kurumu gerekli fon desteğini sağladı. Uluslararası Doktorlar Derneği (AID) uygulama ve yönetim safhasında yer alıyor. AFAD yer tahsisiyle ilgili katkı verdi. İHH İnsani Yardım Vakfı'mız ise tüm bu koordinasyonu yürütüyor. Sağlık merkezinin çevresinde tam teşekküllü herhangi bir hastane bulunmadığı için oluşan ihtiyacı büyük oranda karşılayacağını düşünüyoruz.’’ dedi.

yakup-isik.jpg

Qawafil Kurumu Başkanı Sinan el Ahmed ise ‘‘Ramazan ayında Suriye ziyaretimiz esnasında bu projeyi görmüş ve tamamlamak için çalışmalara başlamıştık. Yaklaşık 6 ay gibi bir süre içerisinde inşaatı tamamlandı. Bugün ise açılışını yaptık.’’ ifadesini kullandı.

Savaş coğrafyalarında sağlık hizmetlerinin büyük önem taşıdığını belirten El Ahmed, ‘‘Ben bir anneyim. Bir annenin çocuğunun sağlığı için nasıl endişelendiğini çok iyi biliyorum. Bu projenin bugünden itibaren hizmet verecek olması Suriye’deki anneleri memnun ediyor.’’ şeklinde konuştu.

qawafil-kurumu-baskani-sinan-el-ahmed.png

Yapılan kurdele kesiminin ardından El Fevz Sağlık Merkezi, Suriye’nin İdlib ili kırsalındaki Meşhed Ruhin bölgesinde yaşayan sivillere ücretsiz olarak hizmet vermek üzere açıldı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024