İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH 3 bin 83 kişilik ekibiyle yardım çalışmalarında
Deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. İHH’nın 1461 kişiden oluşan 65 arama kurtarma ekibi de 2 arama kurtarma köpeği ile birlikte görev yapıyor. İHH ayrıca, 1622 kişiden oluşan acil yardım dağıtım ekibiyle de gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda yardım çalışmalarını sürdürüyor. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım da depremin ilk gününden itibaren bölgede bulunuyor.
09.02.2023

Kahramanmaraş merkezli olarak yaşanan ve 10 ili etkileyen depremlerde son bilgilere göre 12 bin 873 kişi hayatını kaybetti, 62 bin 937 kişi yaralandı. Enkazlarda arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Depremin ilk saatlerinden itibaren deprem bölgelerinde arama kurtarma çalışmalarında bulunan İHH İnsani Yardım Vakfı, 1461 kişiden oluşan 65 arama kurtarma ekibi ile çalışmalarını sürdürüyor. İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım ve İHH Yönetim Kurulu üyeleri de İHH’nın illerdeki çalışmalarını koordine etmek üzere bölgede bulunuyor.

asevi.jpg

250 bin kişiye sıcak yemek dağıtıldı

İHH ayrıca 1622 kişiden oluşan acil yardım dağıtım ekibiyle gıda, barınma ve giyecek gibi birçok alanda da deprem bölgesine yardımlar ulaştırıyor. İHH tarafından şu ana kadar 249 bin 850 kişiye sıcak yemek dağıtıldı.

Ayrıca gıda, bot, mont, çocuk bezi, un, su gibi ürünlerin bulunduğu 120 TIR depremden etkilenen illere doğru yola çıktı.

Öte yandan İHH Psikososyal Destek Ekibi de depremden etkilenen vatandaşlara yönelik psikososyal destek çalışmaları için bölgeye hareket etti.

arama-kurtarma.jpg

374 bin ekmek dağıtıldı

İHH tarafından depremden bölgelerine yönelik yapılan diğer yardım çalışmaları şu şekilde:

-373 bin 839 adet ekmek dağıtımı

-6 bin 272 koli su

-2 bin 22 adet kumanya paketi

-8 bin 412 paket hijyen malzemesi

-Bin 127 adet çocuk ve yetişkin montu

-Bin 967 adet battaniye

-722 koli muhtelif gıda (süt, kek, vb.)

-31 adet çadır

-1.4 ton patates

-3 bin 288 konserve gıda

-235 adet sünger yatak

bina.jpg

Destek olmak için

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın deprem bölgelerinde yaptığı yardım çalışmalarına destek olmak isteyen bağışçılar DEPREM yazıp 3072’ye SMS göndererek 10 TL destekte bulunulabiliyor. Daha yüksek tutarlarda bağış yapmak isteyenler ise, İHH’nın internet sitesi üzerinden ya da banka hesaplarına açıklama kısmına “DEPREM” yazarak çalışmalara destek olabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
Suriye’deki 400 bin kişiye Ramazan yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayı boyunca 400 bin kişiye destek oldu.
10.04.2024
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024