İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Burkina Faso’da
İHH İnsani Yardım Vakfı, Burkina Faso’da bin 500 aileye kumanya yardımı yaptı. Burkina Faso’lu Müslüman kardeşlerimizle birlikte iftar yapan İHH ekipleri Ramazanın yüreklere işleyen sıcaklığını 2 bin
BurkinaFaso 25.08.2010

Mali, Nijer, Fildişi Kıyısı, Togo ve Gana ile çevrili Burkina Faso eski Fransız sömürgesi olan ülkelerden birisi. 13 milyona varan ülke nüfusunun ortalama yaşam süresi 46 yıldır ve Burkina dünyanın en fakir ülkelerinden biri konumundadır. Biri yağışlı diğeri kurak olmak üzere iki mevsim yaşanan ülke sık sık kuraklık ve sel baskınlarına maruz kalıyor.

Orta Afrika’nın en fakir ülkelerinden biri olan 13 milyonluk nüfusun yüzde 65’ini oluşturan Müslümanların eğitim görebilecekleri okul sayısı çok az. Bu durum birçok Müslüman ailenin çocuklarını misyoner okullarına göndermesine sebep oluyor. Burkina Faso’nun yine birçok bölgesinde maddi imkânsızlıklar sebebiyle ibadethane sıkıntısı yaşanıyor. 

Ramazan ayı ile birlikte, yollara düşen İHH ekipleri Sahra Kuşağı’nın bu fakir ülkesine de yardım götürdü. Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou ve başkente 250 km uzaklıktaki Titao şehirlerine giden İHH ekipleri burada yardım dağıtımı yaptılar. İHH Ramazan ekipleri bin 500 aileye kumanya yardımı yaparken 47 yetim çocuğa da bayramlık elbise ve kırtasiye dağıtımı yaptılar. 2 bin kardeşimizle iftar yapan İHH ekipleri ramazan atmosferini Burkina Fasolu kardeşlerimizle yaşamaktan mutluluk duydular

İHH İnsani Yardım Vakfı, Burkina Faso’da bugüne kadar 8 mescit ve 1 klinik açarken, 30 tane de su kuyusu projesini hayata geçirdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024