İHH İnsani Yardım Vakfı
Ana Menü
Biz kimiz
Ne yapıyoruz
Ne yapabilirsiniz
Oturum aç
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
Bağış Yap
Türkçe
Türkçetr
Englishen
العربيةar
TRY
try
usd$
eur
gbp£
XFacebookInstagramYouTube
İHH ekipleri Burkina Faso’da
İHH İnsani Yardım Vakfı, Burkina Faso’da bin 500 aileye kumanya yardımı yaptı. Burkina Faso’lu Müslüman kardeşlerimizle birlikte iftar yapan İHH ekipleri Ramazanın yüreklere işleyen sıcaklığını 2 bin
BurkinaFaso 25.08.2010

Mali, Nijer, Fildişi Kıyısı, Togo ve Gana ile çevrili Burkina Faso eski Fransız sömürgesi olan ülkelerden birisi. 13 milyona varan ülke nüfusunun ortalama yaşam süresi 46 yıldır ve Burkina dünyanın en fakir ülkelerinden biri konumundadır. Biri yağışlı diğeri kurak olmak üzere iki mevsim yaşanan ülke sık sık kuraklık ve sel baskınlarına maruz kalıyor.

Orta Afrika’nın en fakir ülkelerinden biri olan 13 milyonluk nüfusun yüzde 65’ini oluşturan Müslümanların eğitim görebilecekleri okul sayısı çok az. Bu durum birçok Müslüman ailenin çocuklarını misyoner okullarına göndermesine sebep oluyor. Burkina Faso’nun yine birçok bölgesinde maddi imkânsızlıklar sebebiyle ibadethane sıkıntısı yaşanıyor. 

Ramazan ayı ile birlikte, yollara düşen İHH ekipleri Sahra Kuşağı’nın bu fakir ülkesine de yardım götürdü. Burkina Faso’nun başkenti Ouagadougou ve başkente 250 km uzaklıktaki Titao şehirlerine giden İHH ekipleri burada yardım dağıtımı yaptılar. İHH Ramazan ekipleri bin 500 aileye kumanya yardımı yaparken 47 yetim çocuğa da bayramlık elbise ve kırtasiye dağıtımı yaptılar. 2 bin kardeşimizle iftar yapan İHH ekipleri ramazan atmosferini Burkina Fasolu kardeşlerimizle yaşamaktan mutluluk duydular

İHH İnsani Yardım Vakfı, Burkina Faso’da bugüne kadar 8 mescit ve 1 klinik açarken, 30 tane de su kuyusu projesini hayata geçirdi.

İlgili haberler
Tümünü Gör
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH’dan Türkiye’de 2 bin öğrenciye kırtasiye desteği
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Kırtasiye Bin Mutluluk” projesi kapsamında Türkiye’nin 12 ilinde ihtiyaç sahibi 2 bin öğrenciye kırtasiye seti dağıtımında bulundu.
22.09.2025
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH’dan deprem bölgelerinde 1000 çocuğa bisiklet hediyesi
İHH İnsani Yardım Vakfı, “Bir Bisiklet Bir Tebessüm Projesi” kapsamında 6 Şubat depremlerinden etkilenen Hatay, Adıyaman ve Kahramanmaraş’ta ihtiyaç sahibi 1000 çocuğa bisiklet hediye etti.
16.09.2025
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
Üsküdar’da 50’yi aşkın esnaf Cuma günkü gelirini Gazze'ye bağışlayacak
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın da aralarında bulunduğu sivil toplum kuruluşlarının organizesinde Üsküdar'da 3 gün sürecek anlamlı bir etkinlik düzenleniyor. Etkinliğin ilk gününde ilçede faaliyet gösteren 50’yi aşkın esnaf, bir günlük kazancını işgalci İsrail'in saldırısı altındaki Gazze'ye bağışlayacak. Etkinliğin 2’nci ve 3’ncü gününde ise kurulacak hayır çarşısında elde edilecek gelirler Gazze’deki aşevlerine ulaştırılacak.
11.09.2025