İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
İHH ekipleri Sri Lanka’da
İHH İnsani Yardım Vakfı, Ramazan ayında Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelere de Ramazanın sınır tanımayan neşe ve bereketini taşıdı. 1,5 milyon Müslümanın yaşadığı Sri Lanka’da kumanya dağıtımı yap
SriLanka 19.08.2010

Ramazan ayı ile birlikte İHH İnsani Yardım Vakfı Ramazan ekipleri uzak, yakın demeden dünyanın dört bir yanına dağılarak ihtiyaç sahiplerine ulaşıyor. Afrika’dan Asya’ya farklı coğrafyalarda çalışmalar yürüten İHH ekipleri, Türkiyeli hayırseverlerin emaneti olan yardımları ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyor.

60 ülkede Ramazan çalışmaları yürüten İHH ekipleri, Müslümanların azınlıkta olduğu ülkelerde de yoğun çalışmalar gerçekleştiriyor. Hindistan’ın hemen güneyinde bulunan Sri Lanka’da yaşayan Müslümanları da unutmayan İHH, burada gıda dağıtımı yaparken 50 yetime de bayramlık elbise yardımı yaptı.

Eski adı Seylan olarak bilinen Sri Lanka’nın nüfusu yaklaşık 21 milyon. Ülkede Müslüman nüfusu ise 1,5 milyon civarında. Güney Asya’da bir ada ülkesi olan Sri Lanka’ya giden 3 kişilik İHH ekibi Navdaladi, Huluganga ve Deyyannawala şehirlerinde yardım çalışmaları gerçekleştirdi. 3 bölgede toplam 425 aileye kumanya dağıtımı yapıldı. Ayrıca Putalam’da yaşayan 23 yetim ile Navaladi’de yaşayan 27 yetime de bayramlık elbise dağıtımı yapıldı. Bölgede yardım çalışmaları yürüten İHH ekipleri hastane ve okulları da ziyaret etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024